Hund lämnas för att dö instängd i sin koja – när djurvänner får veta hur han lever idag kommer tårarna

Det är sannerligen hjärtskärande hur en del människor behandlar djur. Vi har sett allt för många hundar och katter som dumpas och överges på fruktansvärda sätt.

Men tack och lov finns det även människor i världen som vill hjälpa till och ge dessa husdjur de fina hem de förtjänar. Så var fallet nyligen, efter att en hund hittades instängd i en hundkoja och adopterades av sin hjälte.

Det var i slutet av december 2022 som Feleciana Ramirez fick höra om den stackars hunden, skriver News 9. Hunden hade stängts in i sin hundkoja och dumpats invid en flod i Oklahoma.

Det var tydligt att hunden hade blivit övergiven med avsikt och lämnats där för att dö. Hundkojan var noggrant förseglad med brädor och skruvar – för att den stackars hunden inte skulle kunna fly.

När Feleciana kom fram tvekade hon inte en sekund utan började direkt med att försöka riva upp brädorna.

– Jag hade med mig en yxa så jag bröt upp kojan och kikade in, då såg jag att han var därinne, säger Feleciana till kanalen och tillägger:

– Jag blev överraskad över att hitta honom vid liv eftersom han inte gnydde. Han gav inte ifrån sig några ljud alls.

Här hittades den stackars hunden – instängd i en hundkoja. Foto: Facebook/Mutt Misfits Animal Rescue Society

Dumpades vid floden utan varken mat eller vatten

Som tur var så var hunden vid liv, och Feleciana tog den stackars vovven till ett härbärge för vård.

”Han dumpades nära floden utan mat eller vatten under en okänd tid, bara lämnades för att dö”, skriver härbärget Mutt Misfits på Facebook.

”Det fanns rivmärken vid ingången till kojan efter att han desperat försökt fly. Han har lidit både fysiskt och emotionellt, sannolikt mycket längre tid än bara tiden i lådan”.

Men trots allt han gått igenom beskrev djurvännerna honom som ”gullig och försiktig”. Han skulle inte göra en fluga förnär.

Hunden placerades därefter i fosterhem hos en kvinna vid namn Kayla Wise. Kayla berättar för News 9 att hunden var ”mycket rädd” och ”utmattad”.

Hunden Karus har fått ett kärleksfullt hem

Kayla gav honom namnet Karus.

– Hans fall är bland de värsta jag tagit emot i mitt hem, säger hon till News9.

Men vartefter tiden gick så förbättrades hans tillstånd. Han gick upp i vikt och småningom började hans personlighet komma fram mer och mer.

– Han är mycket mer självsäker. De senaste fem veckorna har jag sett hans personlighet verkligen komma fram, säger hon.

Samtidigt som Karus återhämtade sig från den fruktansvärda upplevelsen så började Kayla leta efter ett hem åt honom. Och det dröjde inte länge tills hon hittade den perfekta matchningen.

Felecia Ramirez, som räddade den stackars hunden, har nu välkomnat Karus till sitt hem.

Nu har Karus ett kärleksfullt hem tillsammans med kvinnan som räddade hans liv.

Vi är så glada för Karus skull! Tack till Feleciana som räddade denna stackars hund och gav honom en ny chans i livet. Denna vovve förtjänar verkligen allt gott efter allt han varit med om.

Dela gärna denna fantastiska nyhet!