Hund kräks upp föremål hos veterinären – varnar nu andra ägare: ”Kontakta din veterinär”

Hundens besök hos veterinären slutade lyckligt efter att han ätit någonting han inte skulle.

Klippet på hunden som vi inte har lyckats hitta något namn på har fått miljontals visningar sedan det först laddades upp på Youtube i maj 2018.

Vi får se hur en liten stackars fyrfotad familjmedlem har fått komma in på veterinären Kevin Jones klinik.

Tack vare besöket lyckades de undvika en smärre katastrof.

”Den här lyckliga valpen slapp genomgå en möjlig operation efter att ha ätit ett litet barns leksak”, skriver Kevin på Youtube.

Foto: Youtube

Hos veterinären fick hunden en spruta som gjorde att han skulle spy. Tack vare detta skulle också leksaken komma upp ur munnen, var tanken.

Och så blev det.

I klippet får vi se hur hunden efter några sekunder får upp den stora, gröna leksaken ur munnen igen.

”Till följd av en injektion för att framkalla kräkningar fick han upp den säkert…i en hel del. Om ditt husdjur äter någonting som den inte ska, kontakta din veterinär så fort som möjligt. Just den här injektionen kan bara ges när objektet fortfarande är i djurets mage, vänta inte! skriver Kevin Jones på Youtube.

Han poängterar också:

”Det beror på många faktorer om ditt husdjur kan få samma behandling eller inte”.

Väsby djursjukhus konstaterar följande i ett pressmeddelande:

”Om du sett eller misstänker att din hund precis svalt ett olämpligt föremål är det bra att kontakta en veterinär på en gång då det kan finnas möjlighet att kräkas upp föremålet hos veterinären och på så sett förhindra att den vandrar vidare och orsakar ett stopp. Vissa föremål vill man inte att hunden ska kräkas upp, detta kan handla om vassa föremål eller mycket stora föremål, då det finns risk att de skadar matstrupen på vägen upp igen. Veterinären kan även ge kostråd som kan hjälpa föremålet att passera”.

Dela gärna vidare om du också står på djurens sida!