Hund dumpas på djurhem för att han ”äter sopor” – är så rädd att han bara stirrar in i väggen

Hund dumpas på djurhem för att han ”äter sopor” – är så rädd att han bara stirrar in i väggen

En hund är en familjemedlem och ska därmed behandlas med respekt och kärlek. Men tyvärr hör vi om alldeles för många fall där människor tröttnar på sina husdjur som om de vore möbler och helt skoningslöst gör sig av med dem.

2-årige hunden Coby brukade nosa i soporna, precis som vilken annan hund som helst.

Men hans ägare tröttnade på detta, och bestämde sig därför att göra sig av med Coby.

En hund är en familjemedlem och ska behandlas med respekt och kärlek. Men tyvärr rapporteras det om alldeles för många fall där de blir obekväma och dumpas som om de vore en oönskad möbel.

2-åriga hunden Cobys enda ”brott” var att äta ur soptunnan, och så småningom orkade hans ägare inte mer. Han fann sig själv att bli avsläppt vid djurhemmet, rädd och förvirrad.

UPDATE: RESCUE CONFIRMED!! Compassion For Cats of Delaware has commited to pulling him. Any and all donation for sweet…

Posted by Samira Yaghi on Saturday, December 1, 2018

Familjen som han älskade och litade på körde honom till Fairfield Country Shelters djurhem i South Carolina – och dumpade honom helt enkelt där.

Personalen på djurhemmet såg i vilket tillstånd den här förvirrade hunden var i, och kunde inte låta bli att tycka synd om honom.

Foto: Facebook

”Han är otroligt rädd … nästan som en vildhund skulle vara … men inte en enda gång morrade han eller försökte bita”, skrev Samira El-Hage, en volontär på ett skyddshem, på Facebook.

”Han ville gömma sig under sängen eller springa iväg när vi kom ut. Han fortsatte att försöka tugga på kopplet och ville inte titta på oss. Han står bara i det där hörnet vänd mot väggen”, tillade hon, enligt The Dodo.

Efter att hans foto lades upp på Facebook med en vädjan om ett nytt hem, berörde bilden av denna rädda hund en djurälskare flera delstater bort mycket starkt.

Leigh Maddox, grundare av Compassion For Cats of Delaware, såg honom och tyckte så synd om den övergivna Coby som precis hopade sig i hörnet.

”Han drog i mina hjärtsträngar och jag visste direkt att vi var tvungna att dra honom [från skyddet],” sa Leigh till The Dodo.

Men att komma till Coby för att få honom till sin nya fostermamma var inte lätt eftersom härbärget låg 9 timmar från Leighs hem i Dover, Delaware.

När hon försökte komma på en lösning kom en ideell organisation till undsättning. Piloter och tassar (Pilots N Paws), flyger hundhemshundar till fosterhem och när de hörde talas om Coby visste de att han också behövde tas omhand.

Godhjärtad personal flög Coby till hans nya fostermamma Olivia Fritz, som visste från det ögonblick hon träffade Coby att det skulle krävas mycket för att vinna hans förtroende.

Coby ville inte ens låta Olivia och hennes man få honom ur flygsätet. Stackaren var så livrädd.

”När han väl var ute ur planet stod han stilla av rädsla … Han var så avstängd att han verkligen inte svarade på någonting eller någon”, sa hon till The Dodo.

Men som en sann djurälskare har Olivia haft tålamod med Coby, hittar sätt att kringgå sin sopgrävning och till och med bär honom ut eftersom han var för rädd.

Han börjar göra framsteg, äter godsaker ur sin fostermammas hand och försöker gå, men det är små steg i taget, och det kommer att dröja innan han är redo för adoption.

Vad Coby än gick igenom under de första två åren av sitt liv har det helt klart traumatiserat detta söta djur.

Jag är bara glad att han är i kärleksfulla händer och kommer att återhämta sig i tid tack vare sin nya fosterfamilj.

Dela gärna för att hylla världens underbara djurhjältar.