Hund brännskadades svårt – när ägaren lekte salong med mänsklig hårfärg

Hunden Violet är på väg att återhämta sig efter att ha blivit drabbad av en kraftig brännskada.

Hon fick på sig hårfärg avsedd för människor – och blev bränd av giftiga kemikalier från färgämnet, enligt Pinellas County Animal Services.

Bilderna på hunden sprids nu som en varning till alla hundägare.

 

Det var hit den stackars lilla malteser-blandrashunden kom in med sina brännskador. Avdelningen lade upp bilder på hunden på tisdagen och nu sprids de som en löpeld över nätet. Stackars Violet hade fått svullna ögon, luddiga extremiter och svåra brännskador, skriver ABC-kanalen WPBF.

Foto: Google Maps

Hur hade då detta kunnat få gå till? Det svaret vet nog bara ägaren… Men nu har hon i alla fall fått komma till veterinären.

Posted by Pinellas County Animal Services on Wednesday, January 24, 2018

– Violets ögon var så svullna att hon hade svårt att öppna ögonen. Hon var luddig och utan kraft. Hon hade uppenbara brännsår på huden. Vi gav henne vätskor, smärtstillande medel och tvättade mycket försiktigt av så mycket av den kemiska färgen som vi kunde, innan vi satte på bandaget, skriver organisationen på sin Facebook-sida.

Morgonen därpå hände något:

– Sen väntade vi. Violet fick åka hem till vår veterinär och vi väntade. Sen kom hon in till kliniken igen nästa morgon och vi var förvånade över att hon hade överlevt natten. Men vi väntade ändå på henne, och även om hon inte var helt utom fara så kunde man märka att hon var mer alert och gav oss pussar.

Violets rehabilitering verkar fortlöpa som planerat. Nu har hon börjat visa positiva signaler, enligt veterinärerna.

Samtidigt skriver tv-kanalen att det är oklart om ägaren till lilla Violet kommer att straffas för att ha gjort så här med sin hund.

Posted by Pinellas County Animal Services on Wednesday, January 24, 2018

Till sist började Violet visa upp sig allt mer på djurcentret.

– Hon har börjat gå omkring i korridorerna och hälsar på alla, ger pussar och kramar. Hon har alltid en veterinär i närheten av sig. Men det är börjar nu bli klart för oss: Violet är på väg tillbaka och hon vill att alla ska få veta om det.

Veterinärerna vill också skicka med en viktig uppmaning: ”Använd bara produkter som är menat att användas av djur, annars kan du riskera ditt husdjurs liv”.

Det är i skrivande stund oklart om Violet kommer adopteras eller inte. Vi får nog anledning att återkomma i ärendet.

Posted by Pinellas County Animal Services on Wednesday, January 24, 2018

Dela gärna detta vidare och gör folk uppmärksamma på att man inte får eller kan behandla djur på det här sättet!