Historien om hunden Boo och brandmännens räddning i isvaken

Ibland kan man läsa om människor som inte behandlar djur med respekt – och det kan handla om rena fall av djurplågeri.

Samtidigt får vi får aldrig glömma att det finns långt fler människor i världen som aldrig skulle kröka ens ett finger på ett försvarslöst djur och som är beredda att gå väldigt långt för att rädda våra fyrfotade vänner.

Historien om Boo som inträffade för ungefär tio år sedan är ett väldigt bra exempel på detta och därför borde vi alla hjälpas åt att sprida denna berättelse vidare. Den kan fungera som en påminnelse för oss alla om alla goda krafter som finns där ute!

Hunden Boo tyckte om att lufsa runt i grannskapet för att hälsa på alla sina vänner. Varje kväll gick han ut från huset och passade då på att titta till alla grannar.

Den 13-åriga hunden var förstås väldigt populär i grannskapet – en trygghet för alla i området och samtidigt en vän som alltså kom på besök längs gatan.

Foto: Youtube

Men en kväll hörde grannar rop på hjälp från en sjö som låg i närheten. När de insåg att hunden Boo saknades ökade oron i grannskapet och när de tittade ut över vattnet såg de Boo där.

Hunden låg där i en isvak. Ingen visste hur Boo hade hamnat på isen. Man kan bara spekulera – kanske såg han ett djur och jagade det, eller så gick han bara vilse? Oavsett varför var allt som betydde något i det ögonblicket att Boo behövde hjälp, och det fort!

Grannarna ringde genast efter hjälp.

Brandkåren åkte ut på larmet, och när de såg Boo klamra sig fast vid livet, visste de att detta skulle bli en svår räddningsoperation. De hittade en liten båt och började ge sig ut på isen.

Sakta men säkert kom de närmare den desperata hunden. Hunden skällde hela tiden och kämpade för sitt liv – och var överlycklig när brandmännen tog tag i honom och drog honom upp i båten och i säkerhet.

Efter denna dramatiska räddning blev Boo frisk och glad, och han visste förstås att han aldrig mer skulle gå ut på isen igen!

Vänligen DELA denna fantastiska djurräddning om du också tycker att alla hundar förtjänar ett tryggt och varmt hem!