Herrelös hund lever inklämd mellan husväggar – får ögonkontakt med kvinna som tar ett avgörande beslut

Herrelös hund lever inklämd mellan två husväggar.
Då får hon ögonkontakt med en kvinna – som tar ett avgörande beslut för vovvens skull.

Det var i Saint Louis i delstaten Missouri, USA, som den här hunden hittades ensam och övergiven mellan två husväggar. Tack vare några godhjärtade djurvänner som arbetade på ett café i närheten fick den stackars vovven en värmande filt över sig och dessutom en bit mat så att han skulle klara sig.

De hade dock uppenbarligen inte möjlighet att ta sig an den lilla fyrbenta kompisen som levde ute på gatan. Deras gest var dock fin och beundransvärd. Samtidigt gjorde de vad de kunde för att den skulle få komma till ett kärleksfullt hem. De tog nämligen kontakt med djurorganisationen Stray Rescue of St. Louis, som är specialister på att ta hand om herrelösa husdjur.

Hunden litade inte på någon när hon kom till djurhemmet, men snart skulle hon både få en egen säng och bli redo för adoption.

I ett videoklipp från organisationen får vi se hur det gick till när djurhjältarna vann hundens förtroende. De närmade sig försiktigt den snälla men blyga herrelösa hunden med en bit mat. Hon lät sig väl smaka!

Foto: Youtube

Hunden följde gladeligen med djurhjältarna till hundhemmet. Där fick hon såväl tak över huvudet som skydd från hot som hon kunde utsättas för genom ett liv på gatan. Därefter förbereddes hon för att adoption till en ny familj! En riktig solskenshistoria alltså.

Djurskyddsorganisationen vill dessutom passa på att tacka medarbetarna på caféet som hjälpte vovven.

”Tack till de underbara människorna på Thomas Coffee för att ni ställde fram mat och filtar och ringde så att den här tjejen kunde få hjälp”, skriver Stray Rescue of St. Louis på Youtube.

Dela gärna vidare inlägget för att hylla djurhjältarna!