Hemlös varelse lever i ett gammalt bildäck och hittas av kvinna – när djuret lyfts upp kan ingen tro sina ögon

Hemlös varelse lever i ett gammalt bildäck och hittas av kvinna – när djuret lyfts upp kan ingen tro sina ögon

.

Det var i Puerto Penasco, Mexiko, som en man kom körandes med sin bil på en väg. Det var en helt vanlig dag och han fokuserade förstås på att köra på vägen. Men så plötsligt var det någonting i vägkanten som fångade hans öga – ett bildäck. Han stannade till.

Det skulle visa sig vara ett mycket bra beslut.

 

 

För när han öppnade bildörren och gick närmare såg han att det rörde sig inuti däcket. Snart skulle han inse det fruktansvärda:

För i bildäcket fanns en liten hund. Hon var väldigt sjuk och smal och låg bara där, uppgiven och ensam i däcket som hon tagit skydd i. Mannen ringde då till Claudia Ortega, som är chef för ett djursjukhus i närheten. Det var början på en förvandling och stor livsresa för den stackars hunden.

 

Djursjukhuset, som har nära band till organisationen Compassion Without Borders, CWOB, ville verkligen ta emot den stackars hunden med öppna armar – omedelbart. Så de skickade ut personal till platsen för att försöka få med henne till sjukhuset. De närmade sig hunden sakta och vann på så vis hennes förtroende. De hade med sig en bur som de kunde transportera henne i bilen med.

Foto: Youtube

De misstänkte att hunden kunde ha levt ute som herrelös i flera månader, eller kanske till och med år! Claudia förklarar att hon förmodligen har bott i bildäcket den senaste tiden.

Foto: Youtube

Bland det första de gjorde, förutom att kolla så att hon inte hade några akuta besvär, var att ge henne ett namn: Yoko. Hon tros ha varit omkring åtta år gammal när han hittades. Hennes päls var sliten och smutsig och därför valde de att klippa hunden. Det blev en förvandling som är helt makalös!

Foto: Youtube

Tills dess att Yoko hittar ett nytt hem ska hon få bo hemma hos Claudia, där hon enligt uppgift viftar på svansen och har det bra!

Foto: Youtube

Se Yokos underbara förvandling i klippet nedan:

Så underbart med dessa djurhjältar som ger allt för våra fyrfota vänner! Hjälp oss att dela detta för att hylla Claudia och personer som henne!

TV: Blind pitbull går igenom otrolig förvandling