Man adopterar gammal övergiven hund: En dag tvärstannar vovven och tittar upp

För 50 år sedan skrev den världsberömde artisten Cat Stevens, numera Yusuf Islam, låten ”I Love My Dog”.

En låt som handlar om människans bästa vän, och alla dess egenskaper som gör honom eller henne så oändligt älskvärd.

För ett tag sedan gick Yusuf med på att låta PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) släppa låten på nytt – för att hjälpa äldre, hemlösa hundar att hitta ett nytt kärleksfullt hem.

De allra flesta som adopterar vill ha valpar eller unga hundar, vilket gör att de lite äldre hundarna ofta får bo på hundstall i flera år innan de får ett hem eller i värsta fall avlivas.

När PETA skulle släppa låten på nytt, för att hylla alla hundar, spelades även en video in.

En film som kommer få alla hundälskare att fälla en tår.

I musikvideon får vi följa med en man som adopterar en gammal, hemlös hund. Det är kärlek vid första ögonkastet mellan husse och hunden.

Vi får se hur tiden går och hur husse och hans fyrbenta vän med tiden blir bättre, och bättre vänner.

Från dagliga promenader till trötta kvällar framför tv:n. Det är alltid lika hjärtlig och kärvänlig stämning. Kärleken mellan dem är ömsesidig.

Därför blir det ett hjärtskärande ögonblick när hunden, under en promenad, tvärstannar och tittar husse rakt i ögonen. För husse förstår direkt vad hans vän vill säga honom. Han tar sin bästa vän till veterinären – och blir tvingad att fatta ett beslut som ingen hundägare vill behöva ta.

Budskapet med låten och videon är att oavsett hur lång tid vi har en fyrbent vän i vårt liv, så är varje ögonblick guld värt. Så om någon har en plats i sitt hem och i sitt hjärta, överväg att adoptera en hund som behöver ett kärleksfullt hem.

Även om det bara är i ett par månader så kan det förändra liv.

Hund
PxHere

Sprid vidare detta budskap till alla djurvänner du känner.

Vi delar för att hunden är människans bästa vän, och för att alla hundar förtjänar ett kärleksfullt hem och ett värdigt liv.

Varje delning gör skillnad!