Fotografen hör märkligt ljud på hjälp från öde ö, från strandkanten ser han fyra rangliga ben

Det finns alldeles för många ledsamma berättelser om djur som far illa. Ibland handlar det om undernärda benrangel till hundar och ibland om djur som blivit illa behandlade.

Men det kanske allra värsta jag vet är när människor bara överger djur, utan någon tanke på deras framtid eller mående.

Tur är då att det finns människor som gör sitt yttersta för att dessa vackra varelser ska få en andra chans i livet, precis som Wesley White när han stötte på ett benrangel på en öde ö, och agerade direkt.

Det skulle varit en helt vanlig arbetsdag för Wesley White, som är professionell fotograf. Han bor till vardags i Colorado, USA, men hade nu fått ett uppdrag att fotografera i Thatch Caye i Belize, Sydamerika.

Hörde rop på hjälp

Under jobbresan ville Wesley se till att ha lite roligt på fritiden. Med hjälp av en kajak åkte han runt de små öarna för att se det vackra landskapet.

Bildkälla: Youtube/The Dodo

Men snart skulle den fridfulla dagen bytas ut mot ett livsviktigt räddningsuppdrag. På en liten öde ö hörde han plötsligt några läten, som om någon ropade på hjälp.

Påträffade undernärd hund

Wesley åkte in till strandkanten och gick i land. Han hade tänkt sätta sig och äta lunch vid det klarblåa vattnet, men lätena fick honom att fokusera på att hitta vad det kunde vara.

Bildkälla: Youtube/The Dodo

Vid ett övergivet skjul vid vattenbrynet såg han plötsligt ett benrangel, en liten hund som var helt övergiven. Den var undergiven och såg ut att snart ha tagit sina sista små steg.

Wesley insåg att han var tvungen att göra någonting. Han insåg att hunden mådde dåligt, och när den började vifta på svansen när han kom närmare förstod han. Wesley var hundens enda hopp.

Fick hjälp på lokalt djurhem

Wesley kunde inte bara lämna valpen. Han hade själv hundar hemma i Colorado och visste vad som behövde göras. Han lyfte upp den, placerade den i kajaken och paddlade tillbaka till Thatch Caye.

Bildkälla: Youtube/The Dodo

Men det fanns ett problem. Wesley skulle bara vara i staden i två dagar till och valpen, som han döpte till Winston, behövde hjälp nu. Han hade blivit känslomässigt insatt i räddningsuppdraget och till slut hittade han hjälp på ett lokalt djurhem.

Trots att Winston var undernärd och fått loppor mådde han trots det förhållandevis bra.

Adopterade Winston

Wesley kunde inte sluta tänka på Winston under de två återstående dagarna av sin vistelse. Till slut valde han att adoptera den lilla vovven, och efter att ha fått klart allt pappersarbete kunde Winston flygas till USA.

Den lilla hunden var inte bara räddad. Den skulle få ett nytt kärleksfullt hem!

Bildkälla: Youtube/The Dodo

Winston flögs till USA och kunde efter resan återförenas med Wesley. De två åkte hem till Colorado där han fick möta sina nya familjemedlemmar – och äntligen var livet precis så fint som det bör vara för alla djur.

Fick ny chans i livet

Hade Wesley valt att åka en annan väg med kajaken kanske Winston blivit kvar på den öde ön. Men om inte annat förde ödet dem samman – och förhoppningsvis har de många roliga stunder och äventyr framför sig!

Wesley är verkligen en riktig hjälte som agerade och hjälpte Winston från den öde ön. Tack för din fantastiska insats!

Dela gärna vidare artikeln till dina vänner om du också tycker att alla djur förtjänar ett kärleksfullt hem!