För två år sen hittades hunden utmärglad och smutsig på en parkering – så här ser kämpen ut i dag

Vi varnar för grafiska bilder.

Det var i januari 2021 som en förbipasserande gjorde en fruktansvärd upptäckt i amerikanska Kentucky.

Personen skulle ge en donation till djurhemmet Kentucky Humane Society, och lade märke till en utmärglad hund på parkeringsplatsen.

Personen larmade direkt personalen på djurhemmet, som gick ut för att titta om det stämde.

Och mycket riktigt låg en hund där, mitt på parkeringsplatsen. Hunden var så svag att han inte ens kunde lyfta sitt huvud.

Personalen rusade hunden till veterinär direkt.

Hunden var undernärd och uttorkad. Foto: Kentucky Humane Society

Hunden vägde bara hälften av vad han borde

Väl på plats kunde man se att hunden tappat i vikt under en lång tid. Han vägde bara 17 kilo – hälften av vad en hund i hans storlek borde väga.

Man antog dessutom att han var gravt uttorkad, så han fick intravenös vätska och virades om med varma filtar.

”Ethan, som vi har döpt honom, var så svag så han inte ens kunde lyfta på sitt huvud. Han är den magraste hund vi någonsin sett (som fortfarande andas), och väger bara 17 kilo när han borde väga omkring 40 kilo”, skrev djurskyddsorganisationen i ett Facebookinlägg.

”Man ser varje ben genom hans uttorkade hud, och hans muskelförtvining är extrem. Hans kropp har försökt ta vara på all energi för att överleva.”

Dessutom var den stackars hunden täckt av avföring och urin, så personalen antog att han varit inlåst i en bur utan mat i veckor.

Hunden var täckt av smuts och otäcka sår. Foto: Kentucky Humane Society

Så svag så att hunden inte kunda äta själv

Dagen efter att Ethan hade räddats så kom ytterligare ett bakslag. Han började andas väldigt snabbt och uppvisa neurologiska symtom såsom kroppsryckningar.

Han kämpade för sitt liv och var i ett kritiskt tillstånd. Enligt djurhemmet kunde han bara äta och dricka med hjälp av personalen.

”Vi måste hålla upp hans huvud för att äta och svälja för att han är för svag”, skrev de.

Men de vägrade ge upp.

”Vi har aldrig önskat så här starkt att ett djur ska få överleva och få det lyckliga slut som de förtjänar”, skrev de.

UPDATE ON ETHAN: For those who haven't seen our earlier posts, yesterday a dying dog was discarded in the KHS parking…

Posted by Kentucky Humane Society on Saturday, January 30, 2021

Ethan återhämtade sig sakta men säkert

Under en månad fortsatte djurhemmet hålla Ethan under uppsikt och ge honom vård, mat och omsorg. Han fortsatte vilja äta och dricka och efter en månad viftade han plötsligt på svansen för första gången.

Djurhemmet beskrev varje dag som han överlevde som ett mirakel. Den 2 februari meddelade de att han gör framsteg sakta men säkert.

”Ethans vikt har gått upp, från 17 kilo till 21. En stor del av detta är vätskor, eftersom att han var extremt uttorkad”, skrev de.

Dessutom bajsade Ethan för första gången, vilket var ett gott tecken på att hans kropp hade börjat fungera mer normalt.

Nedan kan du se ett klipp från djurhemmet:

Good Morning from Ethan!

Good Morning from Ethan! We are thrilled to report that Ethan is making slow but steady progress. Since his rescue on Friday, Ethan's weight has increased from 38 pounds to 47! Much of this gain has been from fluids, as he was extremely dehydrated. He is responding well to the nutrition he's receiving. He pooped for the first time, which is an excellent sign that his body is starting to function more normally. 🙂 We want to give a special thank you to the emergency veterinary team that is providing Ethan with round-the-clock care, and to everyone who is following his story!

Posted by Kentucky Humane Society on Tuesday, February 2, 2021

Ethan hittade ett kärleksfullt hem

När Ethan började må bättre så var det hundratals djurvänner som erbjöd sig att adoptera honom.

Men hans fosterfamilj, som tillbringat månader med att se hunden återhämta sig, hade hunnit förälska sig totalt i den starka kämpen.

De valde att adoptera honom, tre månader efter att han hittats utmärglad på parkeringen.

”Från första början har det handlat om Ethan och vad som är bäst för honom och hans framtid. Jag tror med hela mitt hjärta att han är på det rätta stället. Det finns inget vi inte gör för hans skull. Vi älskar honom så himla mycket”, skrev husse Jeff i ett inlägg av djurhemmet.

Så lever Ethan i dag

Nu har det gått knappt två år sedan vovven adopterades. Och Ethan lever sitt bästa liv!

Hans nya familj har startat ett Instagramkonto där de delar med sig av hans liv.

Han har blivit en ambassadör för andra utsatta hundar och hans ägare delar aktivt med sig av information kring hur man ska donera till djurhem.

Så här ser vovven ut idag!

Se ett underbart klipp från Ethans nya liv nedan.

Tusen tack till alla djurvänner som räddade Ethans liv! Det är helt fantastiskt att få se honom blomma ut och leva ett så underbart liv i dag.

Det här behöver flera få se! Dela artikeln till dina nära och kära för att uppmärksamma dem på djurhemmens viktiga arbete.