För 1 år sen kämpade cancersjuka hunden för sitt liv på gatorna – i dag tror ingen sina ögon när de ser honom

Bali kryllar dessvärre av hemlösa hundar som strövar omkring fritt på gatorna. Många djurhem och veterinärkliniker försöker hjälpa hundarna och rädda så många som möjligt, men i många fall är det överväldigande.

Därför är det så viktigt att personer ur allmänheten försöker göra vad de kan om de upptäcker en skadad hund.

Och det är precis vad den här eldsjälen gjorde.

Varning för grafiska bilder!

Det var i slutet 2021 som djurvännen Aaron fick syn på en skadad och ensam hund som satt mitt i vägen i Bali. Aaron körde förbi i sin bil och stannade direkt när han såg den stackars utmärglade hunden.

Aaron jobbar med att rädda hemlösa hundar, och skrev sedan om upptäckten på sin Instagram.

”Ingen stannade för hans skull. Jag är så ledsen att skriva denna historia. Jag tycker inte om att publicera det eftersom det skär i mitt hjärta, men det är verkligheten här i Bali”, skrev han på sin Instagram och varnade för grafiska bilder.

Aaron förklarar vidare att hunden inte slapp bort från vägen på grund av all trafik. Han beslöt sig då för att hjälpa till.

”Jag stannade, orolig för att han skulle bli överkörd om jag inte hjälpte till. Jag tog hjälp av några killar vid en däckbutik och vi lyckades skrämma hunden tillbaka till ena sidan av vägen”.

”Hungrig och uttorkad”

Killarna lyckades få hunden bort från den trafikerade vägen. Men då såg man hur dåligt skick hunden var i.

”Han var hungrig och uttorkad och självklart led han av stora smärtor. Jag trodde till först att han hade något hudproblem, men när jag kom närmare såg jag alla tumörer, som såg ut som att de spruckit. Den stackars killen måste ha lidit av sådan smärta. Det krossar mitt hjärta att han tilläts bli såhär och att tusentals människor förmodligen sett honom innan mig”, skriver Aaron.

Till en början vägrade den utmärglade hunden låta Aaron komma närmare. Men han gav inte upp och fortsatte locka hunden med mat – och till slut lyckades det.

”Allt jag ville var att ta tag i honom men han var så rädd för människor. Han visade inga aggressioner alls och småningom så tog hungern över och han kom nära mig”.

Men trots att hunden visade att han börjat lita på Aaron något så lät han sig inte bli infångad. Aaron beslöt sig då för att ta kontakt med en lokal djurskyddsorganisation som har bättre verktyg för att få fast skadade och rädda hundar.

”Tack och lov så fick de fast honom!” skriver Aaron.

Hundens kropp var täckt av tumörer – led av cancer

Efter det togs den stackars utmärglade hunden till veterinär. Där kom ett nytt bakslag – veterinärerna kunde snabbt konstatera att den stackars hunden tyvärr led av cancer.

Aaron och alla djurvänner som varit involverade i räddningsaktionen blev givetvis nedslagna av beskedet.

Men de gav inte upp. Hunden fick påbörja strålningsbehandlingar mot cancern.

Aaron förklarar att han inte ville göra den rädda hunden obekväm. Så han tillbringade flera timmar varje dag vid hans bur, för att försöka visa att människor kan vara snälla.

Och det tog bara några dagar, så lät hunden Aaron närma sig honom och de kunde sitta tillsammans i buren.

Inte lång tid senare lät hunden sig bli klappad.

”Jag trodde genuint inte att han skulle klara sig”, skriver Aaron.

Nedan kan du se bilder från när Homer återhämtar sig på kliniken.

Nu är Homer frisk – så lever han i dag

Det tog tre månader av cancerbehandling – sedan kunde man lyckligtvis konstatera att hunden var frisk.

Då hade hunden, som fick namnet Homer, börjat lita på människor och visa sin glada personlighet igen.

När cancern var borta började Homers päls också växa tillbaka, och det visade sig att han hade en vit vacker päls.

En av Aarons vänner, en kvinna vid namn Nungkip, fick höra om lilla Homer och erbjöd sig då vara fosterhem för den lilla vovven.

Och det tog inte länge så blev de förälskade i varandra – och Homer fick flytta in för alltid.

I dag bor Homer ihop med sin matte Nungkip och hennes hund Flo. Och han stortrivs i sitt nya hem, där han får massa gos, lek och glädje.

”Jag upplever att Homer kom in i mitt liv för att lära mig om förlåtelse. Efter allt som människor har utsatt honom för så har han ändå lyckats lära sig lita på mig och tillåta mig att få hans villkorslösa kärlek”, skriver Nungkip på sin Instagram.

Nedan kan du se de fantastiska bilderna på Homer i sitt nya hem.

Så otroligt vackert att se denna hund blomma ut på detta sätt.

Vi är så glada för Homers skull. Dela denna artikel om du blev glad av att se denna fantastiska hund i sitt nya hem!