Flicka försvinner spårlöst i skogen – 2 dagar senare går hunden fram till mamman med ett meddelande

Flicka försvinner spårlöst i skogen – 2 dagar senare går hunden fram till mamman med ett meddelande

Bildkälla: Youtube/LetMeKnow

Jag kan inte föreställa mig vad en förälder går igenom när ens barn är försvunnet. Det är varje förälders värsta mardröm, precis som att spela upp scenariot om och om igen i huvudet samtidigt som ingen har några svar.

Försvann från morföräldrarnas hem

När 2-åriga flickan Charlee Campbell tillsammans med sin hund Penny försvann från sina morföräldrars hus i Kentucky, USA, sökte mängder av människor i varje vrå efter henne. Situationen blev allt värre då det gick både ett och två dygn.

Men efter två dygn skulle de nå ett genombrott. Och det var en viss hund som blev den stora hjälten.

Det finns många som undrar om hunden verkligen är människans bästa vän. Och varje gång jag hör det i framtiden kommer jag be dem att läsa den här historien om den försvunna flickan Charlee. Tvååriga Charlee försvann enligt rapporter när hon gick ut i skogen i Libanon Junction, Kentucky.

Bildkälla: Youtube/LetMeKnow

Människor letade febrilt både dag och natt efter henne och familjen svävande i stor ovisshet. Det gick två dygn – och det var då, mitt i all förtvivlan, som en stor hjälte dök upp.

Hunden Penny stor hjälte

Pitbullen Penny hyllas som en stor hjälte, och det hon gjorde får både mig och andra att höja på ögonbrynen.

Över 100 volontärer var med i räddningsarbetet för att hitta lilla Charlee. Och efter 36 timmar hittades hon äntligen på grannen Waynes veranda, som låg några hundra meter bort från Charlees hem.

Charlee hade insektsbett och rivmärken, antagligen från grenar och andra saker i skogen, samt löv i håret när hon kom upp till Waynes veranda, berättar han.

Stannade med flickan

Han ringde direkt efter polisen som snabbt var på plats och kunde hjälpa den lilla flickan. Men strax efteråt skulle historien ta en väldigt oväntat vändning.

Bildkälla: Youtube/LetMeKnow

Bara minuter innan Charlee dykt upp på Waynes veranda hade familjens hund, pitbullen Penny, kommit tillbaka hem. Charlees mormor Beth tror att hunden varit med henne hela tiden – och kom tillbaka när de hittat hem. Det var nästan som om hon ville berätta att ”nu är vi hemma”.

Penny var borta lika länge som Charlee och stannade med den lilla flickan under de två jobbiga dygnen i skogen.

Människans bästa vän

Charlee togs till sjukhuset där det visade sig att hon inte var allvarligt skadad eller var i fara. Hon fick hjälp mot uttorkning och kunde sedan åka hem till familjen för att vila och sova i sin egen säng.

I spelaren nedan kan du se Charlees mamma Natalie få beskedet att sin dotter är hittad.

Hade det inte varit för Penny vågar jag inte tänka på vad som kunde ha skett med Charlee. Hunden är verkligen en riktig hjälte – och bevisar om inte annat att det verkligen är människans bästa vän.

Hundar är verkligen fantastiska djur, dela om du håller med!