Familjens hund räddar bebisens liv – efter att flickan slutat andas mitt i natten

Att ha en hund i huset är alltid en välsignelse: de är inte bara kärleksfulla och lojala följeslagare – de kan till och med även rädda liv. Vi har sett historier om hundar som kliver upp för att skydda sina ägare eller varna dem för fara.

Nu kallar en kvinna sin hund för en hjälte efter att han hjälpte till att rädda hennes barns liv och varnade föräldrarna i tid efter att barnet slutat andas.

Kelly Andrew, från Boston, Massachusetts, är ägare till en Boston-terrier som heter Henry. Nyligen började hunden föra oljud mitt i natten och bröt sig hela tiden in i barnkammaren och väckte Kellys bebis.

Kelly säger att hon blev ”trött” på sin hunds beteende, särskilt eftersom barnet hade varit sjuk.

Men sedan märkte hon att hennes bebis inte andades. Hennes dotter fördes till sjukhuset – och Kelly insåg att Henry inte orsakade några störningar, utan försökte rädda barnets liv.

På något sätt visste hunden instinktivt att något var fel.

Genom att hålla barnet vaket och hjälpa till att varna föräldrarna räddade Henry sannolikt barnets liv, så att hon kunde få medicinsk hjälp innan det var för sent.

”Jag vet inte vad som skulle ha hänt om han inte hade väckt henne. Vi förtjänar inte hundar”, skrev Kelly på Twitter.

Bebisen tillbringade natten på sjukhuset och mår nu ”mycket bättre”, enligt mamman.

Kelly säger också att hennes heroiska hund Henry ”modigt höll fortet hela natten trots att han är mörkrädd”.

Hon tackade också akutavdelningen på Connecticuts barnsjukhus för att de var ”bokstavligt talat hjältar” och hjälpte hennes dotter.

Men det var också hunden Henry som fick mycket av uppmärksamheten när historien blev viral på nätet. Människor var förvånade över hundens instinkter – och en del delade till och med sina egna liknande berättelser, som visade hur livräddande hundar kan vara… även när det först kanske kan verka som ett dåligt hundbeteende.

”Vi kunde under lång tid inte förstå varför min servicehund fortsatte att gå in till mina föräldrars rum flera gånger om natten och nosade på min pappas ansikte och knuffade honom flera gånger”, svarade en kvinna i sociala medier och fortsatte:

”De knuffade alltid bort henne och hon gick fortfarande tillbaka. Hon slutade så fort han fick sin pacemaker.”

En annan skriver:

”Jag är kroniskt sjuk. Det har varit många gånger jag åkt till sjukhuset för att en av mina hundar har börjat nosa och uppmärksamma en kroppsdel ​​och larma om att något är fel. Hundar är hjältar!”

Vi är så tacksamma att den här bebisen är säker nu, tack vare det snabba agerandet av denna heroiska hund! Duktig pojke, Henry!

Dela denna fantastiska nyhet för att visa hur fantastiska hundar kan vara!