Familjens ”bebis” försvinner spårlöst efter promenad – en vecka senare hittas han död

Hunden Cooper försvann efter att ha rymt från familjens trädgård i Cornwall.

En vecka senare delar familjen med sig av det hjärtskärande beskedet – hunden har hittats död.

”Vi är alla helt krossade och saknar honom så mycket”, skriver Annika Stapleton på sin Facebook.

Det var den 19 december som hunden Cooper, en labradoodle, rymde från familjen Stapletons trädgård i Cornwall, skriver lokaltidningen Cornwall Live.

Ägaren Annika tog direkt hjälp av sociala medier för att få ut budskapet om att den fyrbenta familjemedlemmen var försvunnen.

I ett inlägg på Facebook delade hon med sig av bilder på Cooper och bad folk som kan ha sett honom att kontakta henne. Hon skrev även att hunden var chippad.

Flera av hennes vänner delade inlägget för att få tag på Coooper.

Hunden Cooper. Foto: Facebook/Annika Stapleton

Familjens hund försvann – en vecka senare kommer det tragiska beskedet

Julen kom och gick men familjen vägrade förlora hoppet. Flera i staden hjälpte till med att dela ut flygblad och leta efter hunden.

Man tog även hjälp av drönare för sökinsatsen.

Men en vecka efter att hunden försvunnit så nåddes familjen av det hjärtskärande beskedet: Cooper hade hittats död.

På julannandagen delade Annika med sig av den hjärtskärande nyheten på sin Facebook.

”För en vecka sedan såg Cooper sin chans och tog sig själv på en långpromenad. Tyvärr hittades Cooper idag. Det var inte de nyheter vi så desperat hade hoppats på”, skriver Annika.

Hon tillägger att alla i familjen är ”krossade” och saknar hunden så mycket. Det är oklart vad som ledde till hundens död.

”Han var uppriktigt sagt den bästa hunden, så fluffig, så fylld av karaktär och upptåg. Han var vår bebis och vår bästa vän och gav oss så många historier att berätta”, skriver Annika.

Foto: Facebook/Annika Stapleton

Inlägget har fått stor spridning – vännernas värmande ord

På bara en dag har inlägget fått närmare 400 kommentarer och 300 delningar. I kommentarsfältet skickar många värmande hälsningar till familjen.

”Jag är så ledsen. Jag har undrat vad som hände honom. Skickar stora kramar till er alla”, skriver en person.

”Jag är glad att han har hittats. Men så, så ledsen över att det inte blev ett lyckligt slut. Tänker på er alla”, skriver en annan.

”Så ledsamt att höra om detta. Men, sök tröst i att ni hittade honom. Att inte veta vad som hänt hade varit ännu värre. Försök att minnas tillbaka på de fantastiska stunder ni hade med honom och de underbara familjeminnena ni skapade tillsammans”, skriver en tredje.

Så tragiskt. Dela gärna den här artikeln till andra hundägare för att påminna dem om att ha koll på hunden även hemma i trädgården!