Ett rop på hjälp hörs från hålet i marken, då ser brandmännen en tass sticka ut och börjar dra

Brandmän kallas oftast ut när det brinner. Men de brukar också kallas ut på uppdrag som inte har någonting att göra med eld.

Oavsett så vill de samhällets bästa och gör sitt yttersta för att alla ska må bra och vara i säkerhet. Det var precis vad Golden Retriever-hunden Quinn och matte fick erfara förra helgen, när Quinn sprang rakt in i ett jordhål.

Bildkälla: Facebook/12 News

Hunden fastnade och kunde inte ta sig därifrån. Men brandmännen hade andra planer – och agerade direkt.

Golden Retriever-hunden Quinn älskar att busa och springa runt. I förra veckan lekte han med sin ägare utanför huset i Scottsdale, Arizona, när någonting minst sagt läskigt inträffade.

Fastnade i hål

Quinn jagade en boll, som han gjort många gånger tidigare, på gräsmattan när den åkte ner i ett hål. Hunden sprang i hög fart efter, men när Quinn sprang ner i hålet fastnade han.

Bildkälla: Facebook/12 News

Ägarna försökte få ut honom, men ingenting fungerade. De beslutade sig för att ringa brandkåren som snart var på plats.

Brandmännen agerade direkt

Brandmännen skyndade inte på sitt arbete. De visste hur man ska hantera olika situationer och arbetade systematiskt för att rädda honom. Tillsammans lyfte de och skrapade bort jord och för varje tag de tog kom Quinn lite närmare friheten.

Efter 30 minuter var så saken klar. Quinn hade blivit räddad av brandmännen och var snabbt på fötter. Han verkade oskadd, någonting som gladde alla på plats!

Bildkälla: Facebook/12 News

Scottsdales brandkår delade en bild på Facebook på brandmännen tillsammans med Quinn efter händelsen. Och nu får de ta emot många hyllningar för sin fina insats.

Dagens stora hjältar

Vi vet inte om brandmännen är de största djurvännerna eller inte. Men det vi vet är att de alltid kommer göra sitt yttersta för att alla ska vara i säkerhet, oavsett om det handlar om någon med fyra eller två ben.

Good work Scottsdale firefighters! They rescued a golden retriever that got trapped underground this morning, and she’s okay! Read more: https://bit.ly/2wahZxN

Posted by 12News on Friday, April 3, 2020

Dessa brandmän är verkligen hjältar som räddade Quinn från det otäcka hålet.

Snälla, dela vidare artikeln för att hylla deras insats!