Ensam hund hittas på gatan, då tittar de närmare och ser hjärtskärande lappen runt halsen

Ingenting gör så ont i hjärtat, som när man läser om hundar och katter som har lämnats bort av sina ägare. Hos många av oss brukar den första reaktionen därför också vara omedelbar – vi blir fly förbannade på de människor som har övergett sina djur, och föreställer oss att man måste vara riktigt känslokall om man ska kunna göra något sådant.

Men vad vi däremot inte alltid tänker på, är att det ofta kan finnas en hjärtskärande historia bakom. En historia som inte på något sätt lindrar det tragiska i situationen, ska det naturligtvis sägas, men likväl en historia som säkert hade fått oss att visa lite mer medkänsla och vara lite mer förlåtande om vi bara hade vetat hela sanningen.

Anledningen till att jag tar upp ämnet, är det inlägg som djurhemmet Luvnpupz publicerade på Facebook i förra veckan. En hund hade då hittats när den vandrat runt ensam i ett grannskap i amerikanska Michigan, och Luvnpupz hade genast tagit hand om stackaren som de döpte till ”Ghost”.

Exakt vad Ghost bar på för historia är oklart, men det hade i alla fall funnits något mer. Runt sitt halsband hade hunden haft nämligen en lapp.

NOTE:I want to preface this post by saying all derogatory comments will be removed they don't serve any purpose to help…

Posted by Luvnpupz on Wednesday, October 3, 2018

På lappen som Ghost bar runt halsen stod det: ”Jag är försvunnen och letar efter ett nytt hem – min ägare hade en stroke och kan inte längre ta hand om mig. Snälla ta mig inte till ett djurhem. Jag är en renrasig coonhound som är sex månader gammal. SNÄLLA hitta mig ett hem”.

Det var allt som djurvännerna hade att gå på, men det var också information som fick dem att förstå lite mer. Istället för att sluta sig vid tanken att ägaren var hänsynslös och känslokall, förstod det att det kunde finnas någon form av förklaring. Ja, att det över huvud taget fanns en lapp bevisade ju att någon, någonstans, åtminstone brydde sig om hundens bästa.

NOTE:I want to preface this post by saying all derogatory comments will be removed they don't serve any purpose to help…

Posted by Luvnpupz on Wednesday, October 3, 2018

Luvnpupz bestämde sig därför för att vända sig till Facebook – i första hand för att hitta hundens ägare. Om de kunde göra det, och sedan hjälpa ägaren så att det på något sätt blev möjligt för denne att fortsätta hand om hunden, så vore det naturligtvis det bästa alternativet.

”Vi behöver ER hjälp. Vi vädjar till alla i västra Michigan att hjälpa oss hitta ägaren till Ghost. Detta så att vi tillsammans kan undersöka om det finns ett sätt för henne att kunna återvända hem med lite hjälp och stöd, eller så att vi kan ge hennes ägare harmoni i vetskapen om att vi kommer hjälpa till att hitta henne ett otroligt kärleksfullt och omtänksamt nytt hem genom att överlämna henne till vår organisation.”

NOTE:I want to preface this post by saying all derogatory comments will be removed they don't serve any purpose to help…

Posted by Luvnpupz on Wednesday, October 3, 2018

Hur det står till med ägaren vet vi inte, och än så länge har ingen klivit fram. Men Luvnpupz förstod att det kunde finnas omständigheter som andra inte visste om – och deras vädjan om att hitta ägaren, för att tillsammans kunna ge hunden bästa möjliga situation framöver, har gripit tag om tusentals människors hjärtan världen över.

Sedan inlägget publicerades har också massvis av människor erbjudit sig att adoptera hunden Ghost till sina hem, för att ge henne den kärlek och omsorg som hon förtjänar. Det kommer i så fall dröja ytterligare 30 dagar, men tills vidare kan vi i alla fall vara säkra på att Ghost är i goda händer.

Dela gärna artikeln vidare till dina vänner och bekanta, som en påminnelse om att vi inte ska döma någon utan att veta alla omständigheter. Jag tycker att djurhemmet har gjort precis rätt i det här fallet, och hoppas att allt löser sig så att Ghost får ett kärleksfullt hem att bo i för alltid!