Döva valpen vill skälla – oväntade ljudet från hennes mun får tusentals hjärtan att smälta

Den döva lilla hundvalpen ger sig på ett försök att skälla. Oväntade ljudet som kommer ur hennes mun får tusentals hjärtan att smälta.

Hos människor kan en hörselskada eller nedsatt hörsel vara någonting medfött eller något som utvecklas successivt med åren, detsamma gäller för hundar.

Och beroende på vad som gett upphov till hörselskadan ges olika typer av behandling. För människor finns det mycket hjälp att få, bland annat hjälpmedel i vardagen.

Men för hundar är det lite svårare. Bland annat är det svårt att testa en hunds hörsel på samma sätt som man gör med människor och för en hund kan en hörselnedsättning få negativa konsekvenser.

En hund som blir eller är döv kan bli otrygg och enligt Anicura, kan de till och med bli aggressiva. I vissa fall får man till och med överväga avlivning.

Men många klarar sig bra trots hörselbortfall, men det gäller att vara uppmärksam och försiktigt. Inte minst i trafiken.

Tror att hon skäller

Samantha Ramos har en valp som är döv. Hunden heter Rees.

Den lilla valpen föddes med sin hörselskada men hon har inte varit ledsen för det, snarare tvärt om. Hon är som hundvalpar är mest, glad och sprallig och med en väldig massa kärlek i kroppen, skriver Pawmygosh.

Som valp måste hon ju såklart att lära sig det mesta i livet. Som att skälla exempelvis.

Skallet smälter hjärtan

I en video på TikTok visar matte hur det går till när den lilla valpen, tror att hon skäller. Ljudet som kommer ur den lilla valpens mun har fått tusentals hjärtan att smälta.

”Det här är det mest underbara jag har sett”, skriver en person.

”Hon är för söt”, skriver en annan.

”Åh herre gud”, skriver en tredje.

Vi kan väl enas om att alla hundar får skälla som de vill. Men hur som helst så är hon underbart söt.