Döva hunden har aldrig hört någon annan skälla – här uppfinner hon sitt eget sätt att prata: ”Hon är så stolt”

Den döva hunden lärde sig skälla och allt fångades på bild av kameran.
Nu sprids det underbara videoklippet som en löpeld på nätet.

Hunden Reggie är en väldigt speciell hund. Hon är döv och nu har hon kommit på sitt eget sätt att kommunicera med ett speciellt skall.

Nu gör Reggie skulle på sociala medie-appen Tiktok där matte har lagt upp hennes ”prat”. Över två miljoner visningar har klippet fått i skrivande stund.

Foto: Tiktok

– Det tog mig definitivt ett ögonblick att inse vad hon gjorde. Jag trodde att det först var en nysning eller hosta. Men när hon fortsatte att göra det och tittade på mig som hon gjorde, insåg jag att hon försökte kommunicera, säger Lindsay Kelly, Reggies ägare, till The Dodo.

Den döva hunden blir uppenbart glad när hon ser att matte reagerar på hennes skall. I klippet står det att Reggie har sett andra hundar göra på liknande sätt tidigare, men att det här är nytt för henne. Hon imiterar de andra hundarna, och samtidigt ger hon ifrån sig ljud.

Både matte och hund är så glada. Reggie har fortsatt kommunicera på det här viset sedan dess.

– Hon är så stolt över sig själv när hon gör det. Nu brukar hon skälla när hon försöker [få] vår uppmärksamhet på något sätt. Ibland gör hon det vid skafferiet om hon vill ha godis.

@lind_saymyname

Sound on or off. Doesn’t really matter. 🐶 🗣 #dogsoftiktok #doggo

♬ original sound – Lindsay Kelly

Så underbart att se! I dessa pandemitider kan det vara härligt att få se sådana här fina klipp. Dela gärna vidare inlägget om du också är en sann djurvän.