Döv flicka faller ner 200 meter för berget – när livräddarna hittar henne är hon inte ensam

Att vara ung innebär att man utforskar världen och uppleva olika kulturer och platser. Vissa väljer att stanna i sitt hemland medan andra besöker ett avlägset land eller kanske tar sig an en annan utmanande aktivitet.

För den då 21-åriga Amelia Milling har utmaningar inte varit något problem. Hon är döv och bestämde sig för att klättra uppför ett berg i Alaska – alldeles ensam – för något år sedan.

Men något gick galet – och plötsligt ramlade hon ner 90 meter nerför berget. Då hittade en räddningshelikopter henne – men till deras förvåning var hon inte ensam.

Foto: Youtube

Amelia Milling är en riktig äventyrstjej. När många andra som är i hennes ålder kanske föredrar att åka på solsemester eller att gå omkring och titta ner i sina telefoner, så har hon andra intressen.

Amelia bestämde sig för att åka på en tre dagar lång vandring i Alaska! Ett riktigt stort äventyr för de allra flesta, och till en början gick allting bra. Amelia inledde klättringen uppför ett stort berg – men då gick allt fel.

På något vis tappade hon balansen. Resultatet? Hon föll ner från sidan av det snötäckta berget. Hon gled ner mer än 90 meter innan hon landade vid en sten. Sen slog runt ytterligare lika mycket!

21-åringen var strandad och helt ensam vid berget. Men Amelia hade stor tur, då hon tack och lov inte bröt hon några ben och fortfarande kunde gå. Men det fanns ett stort problem.

Eftersom hon föll så långt hade Amelia ingen som helst aning om vart hon var. Hon var helt vilse i ett för henne obekant landskap och undrade vad hon kunde göra.

Det blev kallt och hon började frysa. När 24 timmar redan hade passerat förstod Amelia att hon hade stora problem.

Men trubblet skulle snart vändas till en ofattbar hjältesaga. För efter det hände någonting som fick Amelias hjärta att hoppa ett slag.

På avstånd såg hon vad hon först trodde var en vit varg. Amelia oroade sig eftersom hon visste hur vargar agerar runt människor.

Men när den vita hunden närmade sig henne, såg Amelia att den hade ett halsband.

Huskyn, som heter Nanook, hade ordet ”guide” skrivet på sitt halsband och är faktiskt en guide hund som jobbar vid bergen, och hittar vandrare som gått vilse för att sedan ta dem tillbaka till spåret. Snacka om att hitta rätt hund vid rätt tillfälle!

Foto: Youtube

Nu hade Nanook hittat Amelia och fick ett nytt uppdrag.

Nanook hjälpte Amelia att hitta spåret igen och stannade vid hennes sida hela natten så att hon inte behövde vara ensam.

Nästa dag, försökte Amelia gå över en sjö, men de starka strömmarna drog henne under vattnet.

Återigen fanns Nanook där för henne. Han sprang dit, grep tag i bandet på hennes ryggsäck och drog henne ut ur det kalla vattnet.

Amelia hade en GPS-sändare på sig så hon kunde skicka en signal om någonting skulle hända henne, och till slut valde hon att trycka på den knappen.

Signalen plockades upp av det lokala räddningsteamet som skickade en helikopter för att hitta henne.

Foto: Youtube

Alaska State Troopers kallades till hennes plats och tog henne därifrån till säkerhet – med Nanook vid hennes sida.

Även om det var räddningspersonalen som flög henne hem, menar hon att det är Nanook som är hennes riktiga hjälte.

”Hunden var verkligen till stor hjälp”, säger polischefen Eric Olsen till News.com.

”Han är Alaskas version av Lassie”.

Nanook var dagens hjälte och det verkar som om det inte var första gången som denne hjältehund hade hjälpt någon på berget.

Nanooks ägare kunde notera hans hjältemodiga insats och chockades av att han hade gått så långt hemifrån.

Trots allt var det inte första gången Nanook räddat någons liv.

En liten flicka fångades en gång i floden och han kunde då dra in henne i säkerhet igen. Vilken fantastisk hund!

Titta på videoklippet här nedan för att se Amelias återförening med Nanook en tid senare och hör henne berätta historien:

Vilken fantastiskt duktig pojke! Tack gode Gud att du finns, Nanook! Vilken makalöst fin hund.

Nanook är en sann hjälte som stod vid Amelies sida hela vägen. 

Våra fyrfota vänner är sannerligen människans bästa vän. DELA om du håller med!