Döende hund hittas övergiven i skogen – när sanningen avslöjas krossas mitt hjärta

FOTO: Youtube

Döende hund hittas övergiven i skogen – när sanningen avslöjas krossas mitt hjärta

.

En kvinna i Rumänien gjorde nyligen en skakande upptäckt då hon var ute och vandrade i skogen.

Mitt ute i ingenstans såg hon en hund som var i fruktansvärt dåligt skick. Hunden var kraftigt undernärd och gick på tre ben. Hon misstänkte att han hade brutit ena frambenet.

Youtube

”Vi stannade direkt och rusade fram till honom. Sen försökte vi stoppa honom från att gå in i skogen igen”, skriver djurrättsorganisationen Howl Of a Dog in Romania på Youtube.

Den svårt utmärglade hunden visade sig dock vara väldigt medgörlig. Förmodligen för att han insåg att han äntligen hade räddats.
”Han var så desperat men i samma sekund som han såg oss förstod han att vi var där för att rädda honom”.

Youtube

Hunden, som fått namnet Vlad, hade inte ätit på evigheter.
”Han var så hungrig när vi hittade honom att han desperat började tugga på servetter som vi hade i bilen”.

Vlad fördes omedelbart till veterinären för undersökning och mycket riktigt kunde det konstateras att ena frambenet var brutet.

Se klippet när Vlad hittas: 

Veterinärerna bedömde att benbrottet var ungefär en vecka gammalt, vilket innebär att hunden hade genomgått minst sju dagar av fruktansvärd smärta. Det skulle krävas en operation för att Vlad skulle bli friskförklarad igen.

Youtube

”Proceduren var komplicerad men allting gick bra och Vlad genomgick en otrolig förvandling”, skriver djurräddarna på Youtube.

Med den fysiska smärtan under kontroll fick Vlad återhämta sig i lugn och ro med människor som gav honom all kärlek. Det är fortfarande oklart vad som hade hänt hunden och varför han gick omkring där helt ensam.

Youtube

Djurrättsorganisationen Howl Of a Dog gick ut på Facebook och skrev om fallet med Vlad. Posten fick stor spridning och nådde hela vägen bort till Arizona i södra USA, där Vlad nu skulle bo hos en man vid namn Curt.

Det var knappast en smidig resa som väntade Vlad. Först fick han åka hela vägen från Rumänien till Wien i Österrike. Därefter fick han hoppa på ett plan till Los Angeles, där hans adoptivpappa Curt väntade på flygplatsen. Resan avslutades med en lång biltur från L.A till Curts hem i Phoenix, Arizona.

Youtube

Trots den långa och mödosamma resan viftade Vlad hela tiden på svansen och var överlycklig att vara i trygga händer.

Hos Curt fick han dessutom stifta bekantskap med familjens hund Gemini, som snabbt blev en lekkamrat.

VLAD was ADOPTED !!! 🐾🏠We’re so happy to announce you that Vlad found a loving adoptive family in Phoenix, Arizona!It…

Posted by Howl Of A Dog on Wednesday, August 15, 2018

Vilken makalös historia! Tänk om inte kvinnan hittat honom där i skogen, då hade han förmodligen inte levt idag. Jag är så glad att Vlad har kommit tillrätta och hamnat hos en väldigt kärleksfull familj. 

Dela artikeln om du också blev glad av att läsa detta!