Djurvän ser något krafsa inuti väskan – smyger närmare och upptäcker otäcka sanningen

Den här märkliga historien tar sin början i West Roxbury i den amerikanska storstaden Boston, Massachusetts. En dag gick en kvinna hemifrån och såg plötsligt någonting som låg i buskarna. Det här var ingenting hon kände igen, och det var tillräckligt stort för att hon skulle bli nyfiken eller eventuellt börja oroa sig. Så hon närmade sig detta försiktigt. När hon kom närmare såg hon att det var en väska – närmare bestämt en svart ryggsäck med dragkedja.

Men det var inte utsidan som var så uppseendeväckande med denna väska. Det var innehållet.

Hon tyckte förstås att det var väldigt märkligt att den bara låg där i buskarna, och förstod förstås att hon var tvungen att vara försiktig. Vad som helst kunde ju egentligen finnas i den svarta ryggsäcken…  Vem som helst kunde ju liksom bara plocka med sig väskan när som helst – och var som helst.

Full av nyfikenhet smög sig kvinnan närmare. Då såg hon det osannolika. Den började röra på sig.

Genast förstod hon: Någon är fånge därinne.

Och det var inte vad som helst! Lite smånervöst drog hon långsamt upp dragkedjan. Därinne låg en liten och vettskrämd Pomeranian! De brukar ibland också kallas för Tysk spets eller Dvärgspets. Hon tog upp den och klappade om hunden. Så klart hade hon inte den blekaste aning om hur lång tid hunden hade varit inspärrad i väskan. Som den djurvän hon måste vara körde hon den lilla vovven i ilfart till en djurskyddsorganisation i Boston som heter MSPCA-Angell.

Kvinnan berättar i en intervju med The Dodo att hon var väldigt kall, den lilla fyrbenta vännen.

“She’s a really sweet pup … and this is just a total head-scratcher.”

Posted by The Dodo on Wednesday, May 30, 2018

När hon kom in till djurcentret tittade de så klart först efter om hon hade någon namnbricka, men det fanns inte. Ägarna kunde inte identifieras. Däremot genomfördes en kroppsscanning och då hittade man ett chip i den lilla hunden. På chippet kunde man se att hon registrerats i Missouri för nio år sedan. Och på så vis fastställde man hennes ålder. Hon hade alltså inget känt namn och därför blev det Jan, eftersom väskan hon hittades i hette JanSport.

För djurcentrets personal var det förstås ofattbart hur någon bara kunde lämna bort en sådan sötis! Hon kom jättebra överens med alla på djurcentret, men till slut insåg de alla att hon skulle få det bättre hos en ny adoptivfamilj.

Foto: Twitter

Nu har hon fått komma till ett nytt hem – efter att djurcentret annonserade om detta på Facebook.

In happier news, and boy could we all use some, Jan — the Pomeranian found trapped inside a bag in West Roxbury — is…

Posted by MSPCA-Angell on Tuesday, May 29, 2018

Det är Judy Arder som nu tar hand om Jan. Judy är en pensionerad lärare inom bild och konst. Och man kan verkligen se hur lyckliga de två är tillsammans!

In happier news, and boy could we all use some, Jan — the Pomeranian found trapped inside a bag in West Roxbury — is…

Posted by MSPCA-Angell on Tuesday, May 29, 2018

Här kan man se en video på den lilla rackaren!

[arve url=”https://www.facebook.com/CBSBoston/videos/vb.7446277009/10156505914292010/?type=2&theater” aspect_ratio=”16:9″ /]

Dela gärna vidare för att hylla de djurhjältar som finns därute för våra fyrfota vänner.