Djurvän räddar vargliknande varelse från gatan – 10 månader senare inser han sitt enorma misstag

Alla hundar och andra djur förtjänar ett kärleksfullt hem där de kan känna sig trygga, får mat för dagen och får busa med människor och andra djur.

Tyvärr är så inte fallet för alla, och runt om i världen finns det mängder av hundar som lever på gatan.

Så var det för varelsen som Rico Soegiarto hittade på gatan Denpasar, Bali.

Det krävs någonting alldeles speciell för att ta in en hemlös och misshandlad hund, för att hjälpa dem på fötter igen.
Det krävs att man ger dem enormt med tid att själva känna sig trygga och ge dem kärlek, mat och på något vis laga deras trasiga hjärtan till de fina varelser de är.

Räddad från gatan

En sån speciell person är Rico Soegiarto, som bor i Denpasar, Bali. En dag när han gick hem från jobbet fick han syn på någonting som krossade hans hjärta.

Bildkälla: Facebook/RicoSoegiarto

På gatan satt en liten varelse, undernärd och rädd. Den hade en kedja som satt hårt runt dess hals och klorna hade växt så långa att det måste ha gjort ont att ens stå upp.

Rico hade sedan tidigare fyra hundar som han tagit hem och rehabiliterat, och han visste hur mycket tid det krävs att ta hand om dem. Men han kunde inte bara stå stilla och titta på. Han agerade.

Fick mat och kärlek

Rico förstod att den hade lämnats åt sitt öde. Pälsen var borta och livsglädjen fanns inte kvar. Han tog med sig den hem och såg till att den fick sig en lång dusch och mat.

Bildkälla: Facebook/RicoSoegiarto

Vid första anblick hade Rico ingen aning om vilken typ av ras det var. Men han insåg snabbt att det var en hund, kanske någon sorts huskyblandning.

En helt ny hund

Hunden fick namnet Hope, för hon visade verkligen att hon hade hopp genom att ha hängt i så länge och inte bara gett upp.

Väl hemma gav Rico hunden all tid i världen att få anpassa sig och känna sig trygg. Veckorna gick och den började må allt bättre – och efter 10 månader var det en helt annan varelse som stod framför honom.

Bildkälla: Facebook/RicoSoegiarto
Bildkälla: Facebook/RicoSoegiarto

Hope hade återhämtat sig och den söta huskyhunden var nu som vilken glad hund som helst.

”Handlade bara om kärlek”

Ingen skulle längre misshandla eller missköta henne, och hon kunde äntligen njuta av livet som alla hundar bör få.

– Jag vet inte vad det var som var så pass speciellt med henne. För mig handlade det bara om kärlek och en känsla jag fick, berättar Rico för Bored Panda.

Rico är verkligen en riktig djurhjälte. Tack för att du räddade Hope och gav henne en ny chans i livet.

Dela artikeln om du också tycker alla hundar förtjänar ett kärleksfullt hem!