Djurvän hittar stelfrusen hund i snöstormen – ser att tassarna börjat spricka och tar ett avgörande beslut

Djurvän hittar stelfrusen hund i snöstormen – ser att tassarna börjat spricka och tar ett avgörande beslut

Det kan komma en tid för alla djurägare då det blir problematiskt att behålla sina djur. Det kan bero på plötsliga allergier i familjen, ekonomiska svårigheter, skilsmässor och en rad andra tänkbara anledningar.

Och då finns det flera sätt att lösa det på, men att göra som den här familjen gjorde i Detroit är bara inte okej.

Detroit Pit Crew Dog Rescue fick plötsligt samtal från en person i Detroit som var mycket upprörd, skriver animalrescuesite.

Personen i luren berättade att en grannfamilj kedjat fast sin stackars hund utomhus i snöstormen och att hunden var så kall att hon skakade och höll upp tassarna från marken.

Grannen sa att läget var akut och att hunden riskerar att dö om ingen kan rädda den.

Personal från djurskyddet åkte direkt till platsen och knackade på familjens dörr för att se vad som stod på. Men där ville ingen prata.

”Ville inte ha henne”

Till slut fick de några ord med ägaren men det gjorde alla bara ännu mer chockade och ledsna.

”De öppnade dörren och visade att de hade en hund inne men att de inte ville ha den hunden som var ute och tänkte lämna den där”, berättar Pit Crew Dog Rescues grundare Theresa Sumpter för The Dodo och tillägger:

”Så jag gick därifrån och sa att vi tar med oss honden och att hon uppenbarligen är skadad och kall och att hon inte kan vara ute i det här vädret”.

Hunden döptes passande nog till ”Blizzard” och togs med i djurskyddets lastbil. Så fort de burit in henne kröp hon ihop till en liten boll och somnade.

Lättad över att vara i säkert förvar

Kanske var hon bara lättad över att äntligen vara i säkerhet och inne i värmen.

När Blizzard kom till veterinären visade det sig att hennes tassar spruckit och svullnat upp på grund av kylan, något hon fick behandling för.

Redan dagen efter togs hon om hand av en fosterfamilj, där levde redan två andra hundar och Blizzard trivdes som fisken i vattnet.

Trots allt hemskt hon varit igenom är hon extremt kärleksfull mot alla hon möter och älskar alla, både människor och djur.

Som jag sa inledningsvis. Det finns så många alternativ som är bra om man inte kan ha kvar sitt djur. Men det här är verkligen inte ett av dem.

Som tur var hittades Blizzard och har fått en ny chans här i livet.