Djurhjältar hittar övergiven hund vid tågspåret, ser detta bakom örat och slänger sig på telefonen

Det finns mängder av djur där ute, både i Sverige och i resten av världen, som förtjänar ett kärleksfullt hem men ännu inte har hittat det.

Samtidigt som det är sorgligt är jag evigt tacksam över de många hjältar som jobbar för att alla djur ska få ett dugligt liv, ni förtjänar all vår respekt.

Djurorganisationen Howl Of A Dog är en organisation som jobbar för att hitta hem åt övergivna hundar i hela världen. Den här historien handlar om den lilla vovven Bobi, som nio år gammal hittades övergiven vid ett tågräls.

Bildkälla: Youtube/Howlofadog

Howl of a Dog har hjälpt hundratals hundar att komma bort från gatan, där de oftast lever under hemska förhållanden, till ett kärleksfullt hem.

Övergivna hunden Bobi

De finns bland annat i Rumänien där mängder av hemlösa hundar fått hjälp. Precis som i Sverige kan vintrarna vara bittra och det är framför allt då som hundarna behöver hjälp som allra mest.

En av dem som fick hjälp var den nioåriga hunden Bobi, som var ensam och övergiven men med ett stort hjärta.

Fick mat och kärlek

Några från organisationen fick syn på Bobi nära en järnvägsstation. De vågade inte gå fram och försöka rädda honom på grund av rädslan att han skulle bli påkörd av ett tåg, så de följde efter honom och försökte få honom att lita på dem.

Bildkälla: Youtube/Howlofadog

Efter en lång stunds gående, där djurhjältarna också sett att Bobi haltade på sitt högerben, stannade hunden till slut. De la fram lite godisbitar och Bobi kom fram för att ta sig en titt.

Till slut lät han volontärerna klappa honom och de kunde ta med honom till veterinären. Det var som om den lilla jycken insåg att människorna bara ville honom väl.

Hittade chip på Bobi

Väl hos veterinären fick Bobi all hjälp han behövde. Samtidigt gjorde volontärerna ett fynd – den lilla hunden hade ett chip och ägaren kunde spåras upp.

Bildkälla: Youtube/Howlofadog

De ringde upp ägaren som kom fram när Bobis chipp scannades och på andra sidan linjen svarade en person. Det stod klart att det var ägaren – men personen ville inte ha tillbaka hunden.

Bobi var nio år gammal och av vad volontärerna på organisationen Howl of a Dog kunde se var han en kärleksfull och väldigt snäll hund. Han hade gått över 16 kilometer från sitt hus och det visade sig att han sprungit därifrån.

Till en video Howl of a Dog lagt upp på Youtube skriver de att de inte vet varför den lilla hunden sprang iväg, men de är tydliga med att de inte vill döma någon utan är tacksamma för att han nu är i säkerhet.

Nytt kärleksfullt hem

Bobi blev vaccinerad och infektionen i det ena ögat läkte.

Bildkälla: Youtube/Howlofadog

Efter att de lagt ut videon satte de upp honom för adoption – och nu har han fått ett nytt hem.

En familj i Delaware, USA, adopterade Bobi och nu får han äntligen det kärleksfulla hem han förtjänar. Ett fantastiskt slut för den fina hunden som vi nu önskar all glädje i livet!

Dessa människor som viger sina liv åt att hjälpa djur har min största respekt.

Alla hundar förtjänar ett lyckligt liv, dela om du håller med!