Djurhemmets äldsta hundar är 34 år gamla – se nu deras reaktioner när de äntligen får ett hem

Alla hundar förtjänar att hitta kärleksfulla hem, men för vissa kan det vara en utmaning. Äldre hundar har ofta svårare att bli adopterade, precis som hundar som måste adopteras som i par.

Så det var en dubbel utmaning för hundarna Sheba och Teddy, djurhemmets äldsta duo någonsin med en sammanlagd ålder på 34 år.

Men tack och lov har dessa hundar nu hittat ett hem tillsammans.

I ett Facebook-inlägg skrev Dogs Trust om ett par hundar vid namn Sheba och Teddy som hade tagits om hand i Evesham i England.

De 17-åriga Collie-blandraserna hamnade på djurhemmet efter att deras ägare gått bort. Dogs Trust antog utmaningen att hitta dessa äldre hundar ett nytt hem där de kunde tillbringa sina år på ålderns höst tillsammans.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: Facebook/Dogs Trust

”Sheba och Teddys värld vändes upp och ner när deras ägare dog,” sa Chris Slight, rehoming center manager på Dogs Trust Evesham, till SWNS. ”Vi var alla ivriga att hitta ett hem tillsammans för dem – vilket visade sig vara svårt på grund av deras ålder och för att vi letade efter en ägare att ta på sig ett par.”

Med en sammanlagd ålder av 34 ansågs doggy-duon vara den äldsta hundduon i hemmets historia.

Men tack och lov korsade hundarna snart vägar med någon som skulle förändra deras liv. Sue Lewis, en 69-åring från Worcestershire, England, hade varit volontär vid djurhemmet efter hennes egen älskade hunds död.

”Jag blev volontär på Evesham rehoming center i september förra året, eftersom jag hade ett enormt, hundformat, hål i mitt liv sedan jag förlorat min senaste hund, Muttley, ett år tidigare”, sa hon till SWNS. ”Min man Pete var inte riktigt redo att välkomna ytterligare en fyrbent vän in i våra liv så jag bestämde mig för att fixa min hund genom att frivilligarbeta.”

En dag gick hon ut på en promenad med Sheba och Teddy – och säger att hon omedelbart blev kär.

Efter att ha fått höra om deras sorgliga historia och kamp för att hitta ett nytt hem, visste Sue att hon var den som skulle ge dessa hundar det liv de förtjänade.

Our oldest doggy duo, with a combined age of 34, have found their forever home after their owner sadly passed away…

Posted by Dogs Trust on Sunday, January 29, 2023

Hon tog med de äldre vovvarna hem, och det var en perfekt win-win situation: Sue hade sina egna hundar igen, och Sheba och Teddy hade ett hem igen.

”Det är så trevligt att mötas av en viftande svans igen efter så lång tid”, sa hon enligt Facebook-inlägget. ”Sheba och Teddy har bosatt sig otroligt bra, man kan säga att de är mycket älskade husdjur och vana vid sina bekvämligheter i hemmet.”

Vi är så glada att Sheba och Teddy hittade ett så perfekt hem! Dela gärna denna fantastiska nyhet!