Därför tvingas Joe Bidens historiska schäferhundar ut ur Vita huset – efter omtalade adoptionen

Foto: Instagram

Därför tvingas Joe Bidens historiska schäferhundar ut ur Vita huset – efter omtalade adoptionen

Joe Bidens båda hundar får nu få lämna Vita huset, uppger CNN.

Att adoptera en hund från ett djurhem innebär att man sträcker ut en hjälpande hand till någon som verkligen behöver den.

Hundar och katter över hela världen hamnar på djurhem av en rad olika anledningar. Det kan handla om att de blivit dumpade av sina tidigare ägare, eller att de helt enkelt fötts på gatan och därefter blivit hjälpta av volontärer.

Det var just en sådan hund som den då blivande amerikanske presidenten Joe Biden adopterade för två år sedan. Schäfern Major kom till djurhemmet Delaware Humane Association när han bara var ett år gammal. Sedan lämnade han samma djurhem tillsammans med sin nye ägare, Joe Biden.

Därefter har Major skapat rubriker i amerikanska medier eftersom han skrev historia som den första hunden som tidigare bott på djurhem att flytta in i Vita huset och bli ”presidenthund”, skriver The Independent.

Men nu uppger alltså CNN att Major tvingas flytta ut från Vita huset. Enligt källor till tv-kanalen ska schäfern varit inblandad i en ”bitincident” där en anställd i säkerhetsansvaret runt presidenten involverades.

Samtidigt uppges det att även Bidens andra hund, Champ, också får göra Major sällskap. De båda hundarna ska nu ha återvänt till familjens hem i Wilmington. Hundarna syntes bland annat i Bidens reklamklipp under kandidaturen 2020.

Uppgifterna om hundarnas utflytt har ännu inte kommenterats av Vita huset.