Busig hund smyger efter barnen till skolan – vovvens nästa drag får alla att vika sig av skratt

En del hundar är otroligt barnkära av sig och vill inget hellre än att leka med sina mänskliga ”syskon.”

För en hund i Idaho, USA, blir dagarna utan barnen hemma ibland en aning tråkiga. Därför valde han att helt enkelt bege sig dit.

Något som fick många att vika sig av skratt.

Vovven Sandy har bott hemma hos familjen Manthey ända sedan han var en liten valp, och är en otroligt kärleksfull hund.

”Han vill vara involverad i allt vi gör,” har hans matte Karen Manthey berättat för The Dodo 2020.

”Han är ledsen varje dag någon i familjen måste lämna honom. När vi campar och familjen är på olika platser (exempelvis halva familjen vid sjön, 800 meter bort från de andra vid campingplatsen), spenderar han all tid med att springa emellan för att hålla koll på båda grupperna och se till att alla är i säkerhet.”

Blir ledsen när barnen går till skolan

Men även om Sandy älskar sin familj, och kanske speciellt barnen i familjen, så måste han vara utan dem när de går i skolan.

Varje morgon när de går så försöker han dock springa efter, men barnen brukar märka det snabbt och se till att han inte kommer ut ur huset.

En morgon 2020 lade dock Sandy lite extra tanke bakom sitt rymningsförsök och lyckades gå ut medan barnen var distraherade.

Lyckades gå med barnen till skolan

Utan att någon av barnen märkt av det lyckades han gå bakom dem hela vägen fram till skolan.

Han ville helt enkelt vara där hans bästa kompisar var.

När elever och lärare insåg att Sandy kämpat så hårt för att få umgås med barnen i skolan bröt alla ihop av skratt.

Tyvärr kunde han inte vara med på lektionen utan blev istället skickad till rektorns kontor, som försökte få tag på barnens mamma.

Sandy var väldigt nöjd

Karen hade dock inte på mobilen så tillslut fick en av flickorna tillåtelse att promenera hem med Sandy.

”Jag insåg inte att han var borta förrän min dotter kom hem med Sandy,” har hon sagt till sajten. ”Skolan hade försökt ringa men min mobil var avstängd, min granne som var på skolan tog den ökända bilden på honom och frågade om han var min. Eftersom vi bor så pass nära så lät skolan min dotter springa hem med honom. De båda var väldigt glada över äventyret.”

Här är en bild på Sandy från rektorns kontor:

My doofus of a dog followed the kids to school today. Here's a picture of him in the school office, obviously quite ashamed of his actions.

Posted by Karen Manthey on Friday, October 16, 2020

Hon berättar att Sandy absolut inte skämdes över att ha brutit mot reglerna, snarare tvärtom, han verkade otroligt nöjd över att ha lyckats.

”När han dök upp här hemma var han överlycklig efter dagens äventyr,” förklarade Karen för The Dodo. ”Om något så tror jag att han kommer försöka smita efter barnen dubbelt så ofta nu.”

Är lydig i vanliga fall

Karen fick dåligt samvete över att Sandy ställt till med en del distraktioner i skolan och valde därför att be om ursäkt. Personalen hade dock bara skrattat och tyckt att det var väldigt roligt.

De bad henne till och med skicka bilden på den busiga vovven till dem.

Hon understryker också att Sandy är en väldigt lydig hund annars, men att han har ett väldigt starkt band till barnen och tycker det är jobbigt att vara utan dem när de är i skolan.

”Han är faktiskt ganska lydig. Hans hjärta övervinner bara lydnadsträningen ibland,” menar hon.