Brevbäraren Jeff gör allt för att familjens hund ska kunna hälsa på honom varje dag

Det har sedan årtionden tillbaka sagts att brevbärare och hundar är naturliga fiender. Men för Jeff Kramer och labradoren Tashi är det precis tvärt om.

Jeff arbetar som brevbärare och Tashi bor i ett av husen i hans område. Varje dag sedan många år tillbaka hälsar de på varandra och Jeff stannar alltid några minuter extra vid Tashis hus.

https://www.facebook.com/wmomfmradio/photos/a.10151628201504026/10155306981589026/?type=3

Men en dag kom inte Tashi fram till brevlådan som han brukade och Jeff kände att något var fel. Och när Tashi inte kom följande dagar heller ville Jeff ta reda på varför. Så han ringde på hos ägaren.

Jeff visste att Tashi var gammal, drygt 14 år, och han hade lite svårt att gå i trappor. Hans ägare brukade bära ner honom för den lilla trappan från huset. När Jeff frågade varför Tashi inte kom ut till honom längre förklarade ägaren att hon helt enkelt inte orkade bära ut varje gång, Tashi vägde nästan 20 kilo.

Fick idé

Då fick Jeff en idé. Han hade själv haft en hund som fick problem med att gå i trappor i slutet av sitt liv, och då hade Jeff byggt en ramp åt honom. Hans hund levde inte längre och nu ville Jeff ge rampen till Tashi. 

What a great story about an unexpected friendship, read more about Boulder mailman builds ramp for aging dog along route http://bit.ly/2jcPIKX

Posted by Handi Ramp on Friday, January 6, 2017

Tashis ägare blev rörda av Jeffs fina erbjudande. Jeff kom hem till dem på sin lediga dag och började bygga – det dröjde inte länge innan rampen var på plats och Tashi kunde gå in och ut ur huset alldeles själv.

Vilket underbart initiativ av Jeff! Nu kan Tashi fortsätta hälsa på honom varje dag resten av sitt liv. Hans ägare slipper dessutom få ont i ryggen av att bära honom in och ut ur huset.

Dela gärna artikeln vidare för att hylla Jeffs fina insats för Tashi och familjen!