Bortglömd hund hittas inlåst i kaninbur – reaktionen när han får djurhjältarnas kärlek är hjärtskärande

Hunden Larry var inlåst i en kaninbur.
Tack vare djurvännerna fick han det mycket bättre.

Alla hundar i världen har inte samma tur. Men alla fyrfotade vänner förtjänar en andra chans.

En av dessa är verkligen Larry. När han hittades av djurskyddsorganisationen PETA var han inlåst i en liten kaninbur. Hans päls var rejält tilltufsad och i stort behov av ett bad. Det var tydligt att ingen tittade till den stackars vovven.

Foto: Youtube

PETA märkte att han hade infektioner i ögonen, öronen och på tassarna. Men det mest kritiska av allt var att de upptäckte att den stackars hunden hade blodbrist och detta var mycket kritiskt.

”Innan PETA hittade honom – och gav honom ordentligt med mat, medicin och kärlek (såväl som ett bad och en frisyr!) – var Larry inlåst ensam i en förfallen bakgård i en nätbur, gömd bakom högar av skräp. Hans päls var täckt med smuts och han led av krokmaskar, livshotande anemi och infektioner i öronen, ögonen och tassarna. Han hade knappast styrkan att vifta på svansen, och när PETA tog honom till en veterinär uttrycktes en chock över att han fortfarande levde”, skriver PETA på sin Youtube-kanal.

Tack vare djurhjältarna kunde han återhämta sig och få livsgnistan tillbaka. Se shih tzu-vovvens hjärtevärmande väg tillbaka i klippet nedan.

Dela gärna vidare inlägget om du också står på djurens sida.