Blöt och frusen hund försöker undvika regnet – då fångar kameran hur en kvinna agerar

Vilken tur att kameran fångade detta!

Kvinnan trodde nog att ingen såg vad hon gjorde.

Men då fångar övervakningskameran hennes agerande på bild – och nu sprids videoklippet över hela världen via Facebook.

Det är inte svårt att förstå varför – efter att ha sett klippet blir jag själv tårögd.

Det var för några veckor sedan som en övervakningskamera fångade något unikt utanför ett kafé i Zonguldak, Turkiet, uppger djursajten The Dodo.

Den unga kvinnan skulle precis gå ut från fiket efter att ha unnat sig en lugn stund. Ute var det ruggigt – kallt och regnigt.

När hon öppnar dörren och ska göra sig redo för att möta vinden och regnet får hon plötsligt syn på någonting som ligger på marken, strax utanför kafét. Då tittar hon ner.

Där – precis under taket – hade en liten hemlös hund slagit sig till ro, och tagit skydd. Stackaren försökte nog undvika regnet. Men kylan, ja den kunde hunden inte göra något åt.

Kanske skulle man kunna tro att kvinnan bara skulle ignorera denna fyrfota jycke. Titta upp igen och gå vidare i livet.

Men i stället för att bara ge det lilla djuret en snabb blick och fortsätta med sin dag, gjorde kvinnan någonting som värmer hjärtan hos alla oss djurvänner i hela världen.

Foto: Boran Karahan/Facebook

Denna stund varade bara i en knapp minut – alltså ett mycket kort ögonblick i en människas och en hunds vardag.

Men hennes agerande förändrade verkligen hundens dag.

Den här fina gesten som kunde gått helt obemärkt förbi hyllas nu av tusentals människor i sociala medier. Övervakningsvideon lades upp på nätet och sedan dess har kvinnan, som heter Duygu Elma, fått massor av kärlek tillbaka.

– Jag kunde inte föreställa mig att min gest skulle få denna uppmärksamhet. Jag är mycket förvånad, säger Elma till djursajten The Dodo.

Hon fortsätter:

– Det var så kallt. Jag kunde inte bara stå där när jag såg honom skaka.

Titta nu på övervakningsvideon – som visar hennes fina aktion mot hunden. Det är så vackert att se när människor är snälla med våra djur. Dela gärna detta ögonblick vidare, för att hylla och inspirera andra att göra samma sak!

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/SfWy3L0MoRs” /]

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/TsE5oVneG9XZhv6uyXJGZzJ4r6bWt7Kx_CpKUHqahRnDWrgGNeow86l0IrrTeUI7?autoplay=1&mute=1″ aspect_ratio=”10:12″ /]