Veterinär vill avliva utmärglade hunden: Då får kvinnan ögonkontakt med vovven och tar modigt beslut

Som hundägare, gör det mig alltid lika upprörd när jag läser om hundar som lämnats att dö på gatorna.

Tyvärr är det något som händer alldeles för ofta, i olika delar av världen. Antingen överges hundarna, eller så föds de utan ett kärleksfullt hem att växa upp i – utan det liv de så väl förtjänar.

Så när jag väl ramlar över historier om djurvänner gör allt i sin makt för att rädda dessa stackars hundar från sina öden, då blir jag verkligen varm i hjärtat.

En sådan historia handlar om Andrea, en Youtube-profil som går under smeknamnet Misus Yaya, som hittade hunden Benji ensam och huttrandes vid sidan om en trafikerad väg.

Benjis tillstånd var så dåligt att veterinären rådde Andrea till att avliva hunden. Men när Andrea mötte Benjis blick kunde hon inte förmå sig till det – och det blev starten på en otrolig solskenshistoria

När Andrea hittade Benji vid sidan av vägen, hade han skabb över hela kroppen och var allvarligt undernärd. Så fort hon fick syn på den stackars hunden, stannade Andrea omedelbart för att hjälpa honom.

benji, hund, förvandling
Foto: Youtube

Benjis öron hade sårskorpor från vad som verkade vara ett angrepp av rävskabb. Hans kropp var täckt av sår och pälsen var nästan helt borta.

Andrea, som genast förstod att läget var allvarligt, skyndade med Benji till en veterinär. Där fick han en mörk diagnos.

Veterinären föreslog att Benji skulle avlivas, för att bespara honom lidandet. Men ödet ville annorlunda. Andrea var inte redo att ge upp hoppet, varje cell i henne ville att Benji skulle få en andra chans i livet.

benji, hund, förvandling
Foto: Youtube

”Jag hittade den här hunden på gatan och när jag pratade med veterinären sa han bara att det bästa alternativet var att låta honom somna in. Men han såg redan så mycket lyckligare ut än igår”, säger Andrea i en video. ”Jag tror att det finns hopp i honom om att läka. Jag vill inte låta honom somna in”.

Till att börja med, om Benji skulle ha någon som helst chans att överleva, behövde Benji få antibiotika-injektioner av läkare och vård dygnet runt.

benji, hund, förvandling
Foto: Youtube

”Han luktade så illa och att bada honom hjältpe inte”, sa Andrea efter Benjis första bad.

Men Andrea kämpade på. Hon tvättade Benji varje vecka och smörjde in honom dagligen med kokosolja – för att dra nytta av dess antimikrobiella och svampdämpande egenskaper.

benji, hund, förvandling
Foto: Youtube

Andrea satte också Benji på en hälsosam diet – och framförallt, gav honom massvis med kärlek.

Han behövde få veta att det fanns någon som slogs för honom, och snart började han bli allt bättre.

Benjis band till Andrea blev också allt starkare. Varje gång han såg henne, viftade han glatt på svansen och ville springa runt och leka. Han älskade att åka till stranden, och han älskade att få rulla runt i sanden – han blev en allt gladare liten hund.

Så småningom började Benjis päls också att växa ut igen. Hans tillstånd blev stadigt bättre, och snart gick det knappt att förstå att det var samma hund som Andrea hade räddat på den där gatan en dag.

benji, hund, förvandling
Foto: Youtube

”Hans päls slutar aldrig växa”, säger Andrea. ”Han blir fluffigare och fluffigare för varje dag som går!”

”Jag hoppas att Benjis historia kan inspirera fler till att göra likadant. Hjälp djur i nöd och istället för att köpa djur, adoptera.”

Se Benjis otroliga förvandling i videon här nedan:

Utan djurvänner som Andrea, skulle så många hundar försummas och fara illa varje dag.

Snälla DELA den här  historien för att sprida Andreas budskap och jobba mot en framtid där ingen hund ska behöva råka lika illa ut som Benji gjorde!