Barnet hamnar plötsligt under vattenytan – familjens hund har lärt sig precis vad han ska göra

Barnet hamnar plötsligt under vattenytan – familjens hund har lärt sig precis vad han ska göra

Jag är personligen övertygad om att barn mår bra av att växa upp med husdjur. Jag vet många som är uppväxta med såväl hundar som katter – och de blir verkligen bästa vänner.

Som många av er förmodligen känner till så går det att lära våra hundar ett och annat. Det är förstås vårt ansvar som hundägare, och hundarna uppskattar det dessutom.

Den här familjen hade lärt sin hund något mycket viktigt. Någonting som i slutändan kan bli livsavgörande.

Så här i sommartider är vi många som väljer att svalka oss genom ett bad. Samtidigt är det alltid förälderns ansvar att hålla sitt barn under uppsikt när det är dags för bad. Det är jätteviktigt att hålla koll på dem, och det kan inte nog understrykas!

Den här familjen tycks också ha lärt sin hund detta – för när barnet hamnar under vattenytan vet han precis vad han ska göra.

Foto: Youtube

Just detta är uppenbart en träningssituation, och en förälder finns på land och filmar det hela. Pojken sträcker armarna upp i luften som om det vore en nödsituation och ropar på hjälp. Hunden får då genast syn på detta – och simmar direkt i riktning mot barnet.

Foto: Youtube

Den duktiga vovven tar sedan tag i barnet med munnen.

Foto: Youtube

Han drar pojken upp mot vattenytan igen – och påbörjar simningen in mot land.

Allt detta sker inom loppet av bara några få sekunder, och även om det här bara var en träningssituation så visar det hur pass livsavgörande den här hundens träning kan vara! När han här drar upp pojken mot land.

Foto: Youtube

Uppe på land står matte och berömmer hunden, och vi får hoppas att han fick ett gott ben efter väl utförd arbete!

För alla föräldrar: Släpp inte uppsikten över era barn när de badar! Även om våra hundar kan tränas till detta, så är det viktigt att vi håller dem under uppsikt för att kunna gripa in om något skulle hända.

Här kan man se en video på när hunden och flera andra hundar tränas i att hjälpa barn i nöd i vattnet:

https://www.youtube.com/watch?v=RNYeckcN3U8

Hundar är verkligen otroliga! Dela gärna den här fina videon vidare om du håller med!