Äventyrare tar sig 150 meter under marken – hör ett gnyende och får ögonkontakt med varelse

Hunden hade varit borta i två månader.
Då hittades hon på 150 meters djup av två äventyrare.

En försvunnen hund hittades på 150 meters djup inuti ett stort berg i Missouri, USA.

Det var två äventyrare som sensationellt upptäckte den fyrbenta vännen när de tillsammans med sin familj hade en trevlig dag i grottan.

Då hörde plötsligt ett av barnen att någonting skällde. Gerry Keene och vännen Rick Haley gick närmare och det visade sig alltså vara en ensam hund, uppger Inside Edition.

Hunden hittades inuti berget

Hunden visade sig heta Abby och hade varit borta från sin ägare i hela två månader. Hur hon hamnat i berget är oklart – men det viktigaste var så klart att vovven mådde bra. Och det gjorde hon – trots att Gerry och Rick misströstade.

– Hon såg inte ut att må bra, vi trodde hennes rygg var bruten eller någonting sånt, säger Gerry till Inside Edition.

De två hjältarna tvekade aldrig. De ville rädda denna vovve och gjorde därför allt för att ta sig in i det utrymme där hunden fanns. Och till slut lyckades de få ut henne.

Vi kan bara föreställa oss hur lättad hunden måste ha varit att få se ljuset igen, efter att ha tillbringat okänt mycket tid i mörkret inne i berget. Hon måste ha varit så rädd!

Nu har hunden äntligen kommit tillbaka till sina ägare, som trodde att hon hade svepts iväg av en stor flodvåg, uppger Inside Edition. Se den dramatiska räddningen här:

Vilka hjältar ni är! Dela gärna vidare inlägget för att hylla dessa livräddare!