Äldre hunden Martin är snäll som en Teddybjörn – men tvingas återvända till djurhem för 7:e gången

Äldre hunden Martin är snäll som en Teddybjörn – men tvingas återvända till djurhem för 7:e gången

Ibland är det viktigt att påminna oss om att hundar i alla åldrar behöver ett kärleksfullt hem.

Att adoptera en äldre hund kan därför vara det bästa man kan göra som blivande hundägare.

Många äldre vovvar väntar i skrivande stund på att få komma till sitt hem. En av alla dessa var hunden Martin. Han hade enligt djursajten The Dodo blivit adopterad många gånger – men fått återvända till djurhemmet hela sju gånger.

Den sista gången hade hans ägare inte längre möjlighet att ta hand om honom, eftersom husse själv hade blivit 89 år.

Hunden Martin är tio år och har således också uppnått seniorålder.

Djurhemmet SPCA Wake tog till Facebook för att sprida information om vovven – när de återigen skulle försöka hitta ett nytt hem åt honom.

– Han är den snällaste själen på jorden. Han kom till SPCA Wake efter att hans äldre ägare tyvärr inte längre kunde ta hand om honom, så vi ger honom en bra plats att landa på tills han kan hitta ett underbart hem där han kan få sin egen pension, skriver djurhemmet på sin Facebook-sida.

Och fortsätter:

– Martin är verkligen den bästa grabben. Hans tidigare ägare sa att han är extremt snäll, särskilt med barn – Martin brukade gosa med barnbarnen så att de kunde lägga huvudet på honom för en tupplur. Han är bra med människor i alla åldrar, inklusive seniorer, kommer överens med hundar i alla storlekar och energinivåer, och han är hustränad och burtränad. Martin är lite hörselskadad (han är 10 år), men han kan fortfarande några knep och älskar att bli belönad med godsaker, skriver djurhemmet.

Hunden Martin uppskattar de små sakerna i livet.

– Allt han behöver för att vara lycklig är de enkla sakerna i livet – att ligga ute i solen efter en pottpaus, bli borstad och ha några mjuka filtar att sova på.

Martin is 100% sweet old teddy bear 🥺 He is the gentlest soul on earth. He came to SPCA Wake after his elderly owner…

Posted by SPCA of Wake County on Monday, August 22, 2022

Och efter att de lade upp detta inlägg på Facebook gick det inte mer än två dygn – sen hade ett par hört av sig. De ville adoptera honom.

Nu har han bott hos dem på prov en tid och ännu så länge går det bra.

Djurhemmet vill passa på att uppmärksamma att även äldre hundar har behov att komma till ett kärleksfullt hem.

– Det är fint att ge äldre hundar mer uppmärksamhet. Det hjälper till att påminna människor om att de också är värda att adoptera, säger Samantha Ranlet på SPCA i Wake County, till The Dodo.

Dela gärna vidare inlägget för att sprida dessa viktiga ord vidare!