Aggressiv schäfer blir av med munkorgen – när bjässen visar sitt rätta jag kan djurvänner inte tro sina ögon
Cesar Millan

Aggressiv schäfer blir av med munkorgen – när bjässen visar sitt rätta jag kan djurvänner inte tro sina ögon

Aggressiva schäfern Ovechkin var så beskyddande mot sin familj att han tvingades ha munkorg. Men när hundviskaren Cesar Millan kommer på besök visar bjässen snart sitt riktiga jag.

Cesar Milan har gjort sig känd som mannen som kan tala med hundar. Han har arbetat med alla sorters hundar i över 25 års tid. Och har hjälpt både hundägare och hundar att förstå varandra bättre.

Ja, även mellan djur och människa är kommunikationen viktig. Och för hundar krävs det att man är tydlig.

När Cesar mötte Schäfern Ovechkin för första gången var han en aggressiv bjässe som skyddade sin ägare i alla situationer. Även om det inte behövdes.

Ett beskyddande beteende kan vara uppskattat av många hundägare, men här hade det gått över gränsen och Ovechkin, ja han började räknas som en fara för allmänheten.

Schäfern var till synes ett hopplöst fall och även för Cesar blir mötet med hunden spänt.

Cesar Millan
Foto: Youtube

Dramatisk start för Cesar Millan

Cesars metod är att arbeta med en lugn och självsäker energi. Något som fungerat i tidigare fall. Men varje hund är en ny individ så när Cesar trär av munkorgen på den stora schäfern håller tittarna andan.

Det börjar mindre bra, hunden är allt annat än okej med att Cesar befinner sig i hans synfält, men ju längre tiden går. Desto mer låter han sig utvecklas, och det till det bättre.

Cesar tar med den stora bjässen hem till sitt eget hem där han får träffa en annan hund. Och han är redan som förvandlad.

Den stora bjässen går runt i rummet och nosar fram och tillbaka innan han slår sig ned med en annan hund.

Cesar är lugn och övervakar processen och visar vem som är chefen, skriver Animal rescue site.

Han testar hunden med en lång käpp, gör vissa rörelser för att se hur schäfern reagerar.

Får djurvänner att tappa hakan

Nästa steg är att ta Ovechkin till ett fält där flera män väntar på att få hjälpa till att testa och öva med hunden.

Männen står med skålar med hundgodis som schäfern får nosa på men inte röra, han får heller inte bryta sig in i den cirkeln som männen skapat.

Männen, som jobbar med Cesar, var livrädda. Men Ovechkin klarade även det här testet.

Det var inget lätt jobb, men någon var tvungen att göra det. Och jag är helt säker på att det inte bara var Ovechkins familj som pustade ut efter hundens förvandling. Även Cesar tog nog några djupa andetag.

Och tittarna är minst sagt förbluffade.

”Herregud. Fantastisk! Tack för allt arbete du gör för att försöka rädda dessa hundar”, skriver en person.

” Jag tror att ett djur aldrig föds argt eller elakt. De lärs ut på det sättet eller behandlas väldigt illa. Det är samma sak med människor också. Att se dig förändra denna vackra schäfer och mjuka upp honom är magiskt! Älskar det!” säger en annan tittare.

”Du måste se hur Millan fungerar med Ovechkin. Det är en enorm förvandling från den en gång aggressiva hunden”, skriver en tredje.

Se mer av hundens förvandling i videon nedan. Det här vill ingen missa.