Aggressiv hund hittas fastkedjad i ödehus – när djurvän släpper henne fri visar hon sitt sanna jag

Aggressiv hund hittas inlåst i öde hus och låter ingen komma nära. Men när djurvännen Takis smeker hennes kind visar hon sitt rätta jag.

Theoklitos Proestakis, eller Takis som han kallas, driver ett djurhem som för närvarande rymmer 400 hundar och finns på Kreta i Grekland.

I flera år har han kämpat för att rädda hundar, hjälpa dem att komma på rätt bana och få ett nytt hem.

När Takis larmades till ett ödehus där det fanns en aggressiv hund var han inte sen med att ta sig till platsen.

Hunden satt fastkedjad bland bråte och smuts. Hon var i mycket dåligt skick och dessutom var hon väldigt aggressiv.

Hon lät ingen komma i närheten och visade tänderna och skällde så fort hon såg en människa.

Men Takis skrämdes inte av hennes skall, han insåg att hon behövde hjälp och att hennes ilska berodde på att hon var rädd.

Han släppte henne fri från sitt koppel och började närma sig henne.

Visar sitt sanna jag

Med hjälp av en ”låtsashand” sträckte han sig fram och började klappa den arga hunden försiktigt. Och ju mer beröring hon fick, desto mer insåg hunden att Takis var där för att rädda henne.

I en video på Youtube kan man se hur Takis pratar lugnande till den stackars hunden. Han berömmer henne, lovar henne ett liv i frihet och att de två ska bli vänner.

Takis tar med sig hunden från ödehuset och döper han till Themis. Efter att ha umgåtts i några dagar och Themis fått träffa andra hundar blir hon lugnare och lugnare för var dag som går.

Ett nytt kärleksfullt hem

Under några veckor transformeras Themis helt och hon börjar visa sitt sanna jag. Hennes vänliga personlighet och hon börjar lite på människor igen.

Hennes förvandling gör också att hon snart får ett nytt hem. Ett hem med en ägare som älskar henne villkorslöst, ett hem som hon förtjänar.

Se mer av hundens öde i videon nedan: