Ägare vill avliva överviktiga hunden – då ger veterinären honom ett nytt hem
Golden retriever

Ägare vill avliva överviktiga hunden – då ger veterinären honom ett nytt hem

Övervikt är ett extremt vanligt problem i dagens samhälle, och många kämpar med att bryta dåliga vanor som inaktivitet och mycket skräpmat. Att vara kraftigt överviktig kan leda till både sjukdomar och psykisk ohälsa, och den enda som kan göra något åt det är personen själv.

När de kommer till djur är det dock inte lika enkelt. En hund som är överviktig har fått för mycket mat, och har ingen kunskap om hur den kan ändra på det. Så var det för hunden Kai.

Golden Retrievern Kai togs inte om hand ordentligt av sin ägare, och blev därför extremt överviktig. När ägaren märkte att Kai hade svårt att röra sig på grund av fetman ville han avliva hunden.

All those wrinkles!

Posted by This is Kai on Thursday, December 20, 2018

Ville avliva hunden på grund av fetma

När Kai vägde 45 kilo mer än vad en Golden Retriever ska väga så bokade ägaren en tid hos veterinären.

Veterinären hade dock andra planer för den fina Golden Retrievern. Han visste att hunden hade en chans till ett bättre liv.

Veterinären tog Kai till en fantastisk kvinna, som tog sig an att rädda hundens hälsa.

Hundens viktförvandling

”Vår veterinär var till stor hjälp för Kai. Han rekommenderade en diet för viktminskning, och det är vad vi körde på. Han matades med den till han nådde den önskade vikten på 34 kilo. Han väger faktiskt 30 kilo nu och har behållit den vikten i över ett år. Frukt och grönsaker är det enda andra snacks han får. Kai genomgick hydroterapi och dagliga promenader för att gå ner i vikt. Precis som människor. Först gjorde vi korta promenader (bokstavligen 5-10 steg) tre gånger om dagen. När hans uthållighet förbättrades gick vi längre och mer sällan. Nu går vi 30-60 minuter varje dag. Ibland leker han med en boll, men han är inte mycket av en leksakskille. När han var tung älskade han vattnet. Jag tror att han bara var så varm och lederna så ömma, vattnet var lättare. Nu gillar han vatten”, säger nuvarande ägaren Pam enligt sidan Bored Panda.

TBT I still love my “swimmers” pose, just feelin’ a lot more fit now!…#weightlosstransformation #rescuedog #rescuedogsofinstagram #yegdogs #100poundsdown #dogsofinstagram

Posted by This is Kai on Thursday, May 2, 2019

På Facebooksidan ”This is Kai”, som sköts av hans matte, så kan man följa Kais otroliga viktresa. Idag är han en lycklig och frisk hund, tack vare ett kärleksfullt hem.

Dela gärna denna berättelse med andra hundälskare.