3 män hotar polisen till döds med kniv – då agerar polishunden direkt och blir dagens stora hjälte

Hundar har länge använts i olika sammanhang för att vakta människor. Vissa hundar är till och med avlade för det avseendet, men oavsett är de alltid lika lojala och orädda.

Det är någonting som polismannen Todd Fraizer minst sagt vet om.

En dag skulle hans kära polishund nämligen vara där för honom när han behövde det som mest. Det i en stund när han var nära att mista livet.

 

 

Todd Fraizer jobbar till vardags som polis. Med sig i bilen hade han flertalet gånger polishunden Lucas, en lojal kompis och arbetskollega.

Lucas var med och fångade mängder av skurkar, men en dag skulle han rädda Todds liv.

Hittade medvetslös man

En helt vanlig dag patrullerade Todd och Lucas gatorna i Long Beach, USA, när han fick se någonting som fångade hans uppmärksamhet. Mitt på gatan låg en man som tillsynes såg medvetslös ut och Todd stannade bilen och skyndade sig till personen som såg ut att behöva hjälp.

Men allting var en stor fälla.

Samtidigt som Todd tittade till mannen, som låg bakom en bil, närmade sig ytterligare två personer. Det visade sig att fällan satts upp av ett lokalt gäng och de tre männen var nu ensamma med Todd.

Blev hotad och misshandlad

De drog in honom i ett närliggande skogsområde där de misshandlade honom och hotade honom till livet med en kniv.

”De sa att de skulle skära halsen av honom och drog in honom i skogen”, berättar polischefen Don Bass för USA Today.

Bildkälla: Youtube/USA Today

Men gängmedlemmarna skulle få problem. Samtidigt som Todd låg hjälplös och illa däran insåg han att han på sig hade en speciell knapp på sitt skärp, vilken styrde över flera dörrar i polisbilen. Han kom åt knappen som öppnade upp en baklucka, en baklucka där polishunden Lucas satt.

Lucas, smart och lojal som han var, visste vad som hade skett. Utan att tveka sprang han raka vägen ut i skogen dit Todd blivit indragen och kom till polismannens undsättning.

”Han visste. Jag hörde honom när han kom springandes. Jag såg ingenting då jag hade blod i ögonen, men jag kunde höra honom morra och göra alla sina ljud. Han lät som en varg”, berättar Todd för USA Today.

”Jag tänkte bara att nu kommer han och tar dem”.

Attackerade gängmedlemmarna

Lucas attackerade en av gängmedlemmarna och samtliga tre sprang kort därefter därifrån.

Polismannen Ricky Adam säger att man inte vet hur många hunden attackerade, men att han hade blod på sig när ytterligare poliser kom till platsen.

Lucas sträckte en muskel och tappade några tänder under den dramatiska, och heroiska, insatsen. Han fick snabb läkarvård och har återhämtat sig fullständigt, skriver USA Today.

Bildkälla: Youtube/USA Today

Todd mår trots den traumatiska upplevelsen också bra och efteråt väljer han att hylla den som hyllas ska.

Räddade livet på Todd – blev årets hjälte

Lucas blev dagens stora hjälte – och räddade mest troligt Todds liv. För det tilldelades han utmärkelsen som ”årets hjälte”.

”Det var tre människor på mig. Jag är inte särskilt stor och de slog mig gul och blå”, säger Todd och fortsätter:

”Tack och lov hade jag Lucas där och jag hade en knapp på bältet som jag har på mig. När jag tryckte på knappen hoppade Lucas ut och attackerade alla tre tills de sprang i väg. Det är därför han är min hjälte”.

Vilken tur att Todd hade Lucas med sig! Hur det annars hade slutat vågar jag inte tänka på.  Det här är verkligen en historia som visar hur viktiga hundar kan vara för oss människor, och inte minst hur otroligt modiga dessa fantastiska djur är. Dela gärna artikeln vidare för att hylla alla polishundar för sina insatser att göra polisernas vardag en säkrare plats.