Missbildad hund lämnades att dö – tvingas till operation som ger honom en ny chans i livet

Alla älskar söta hundar.

Och alla hundar är vackra på insidan – men de som ser lite annorlunda ut är också värda vår kärlek.

Vissa djurhem har sagt att ”fula” hundar adopteras mer sällan och har varit tvungna att uppmuntra adoptanter att ha överseende med tidigare ytliga utseenden.

Den här hundens fysiska defekt fick hans tidigare ägare att ge upp honom, utan att bry sig om vad som hände honom… men några vänliga livräddare gav honom den omsorg och kärlek han behövde.

2015 plockade myndighetspersoner i Huntsville, Texas upp en blandrashund vid namn Bjarni, som hade ett mycket slående utseende.

Hunden saknade halva nosen, samt en del av läpparna. Tänderna var sneda och han hade bitmärken, som om han blivit hårt attackerad av ett annat djur. Han kämpade för att kunna äta och andas.

UPDATE BJARNI 9/11/16: Apologies for the delay. We are happy that our boy Bjarni found his way to us. He is an…

Posted by St. Francis' Angels on Friday, September 11, 2015

Djurkontrollen kunde spåra upp Bjarnis ägare – men hjärtskärande nog brydde de sig inte alls om att få sin hund tillbaka och lämnade honom enligt uppgift att dö.

”De ville inte längre behålla honom och var nöjda med att låta honom dö”, skrev djurhemmet St Francis Angels på Facebook.

När hans familj vände ryggen åt, fördes Bjarni tillbaka till djurskyddet… men som tur var svepte några skyddsänglar in för att ge den stackars hunden den vård han behövde.

UPDATE BJARNI 9/11/16: Apologies for the delay. We are happy that our boy Bjarni found his way to us. He is an…

Posted by St. Francis' Angels on Friday, September 11, 2015

Anne Graber, grundaren av Texas djurräddningsgrupp St. Francis’ Angels, fick reda på Bjarnis historia och tog emot honom, fast besluten att behålla honom i deras vård tills han blev återställd och adopterad till ett nytt hem.

Trots hundens vanställdhet säger Graber att hunden fortfarande hade en lekfull energi och kallade honom ”livlig och engagerande”.

”Han är helt omedveten om sina begränsningar och vanställdhet,” sa Graber till Huffington Post. ”Han älskar allt som rör sig.”

”Han vann över även de mest bossiga och aggressiva hundarna hos oss”, sa hon till Daily Mail.

Introducing "Bjarni" (Norse for Bear). Bjarni hails from Huntsville and will be soon making his journey to SFA. A…

Posted by St. Francis' Angels on Tuesday, September 1, 2015

Graber var fast besluten att få Bjarnis ansikte reparerat och sträckte ut handen till grupper som kunde utföra operationen. Hon hittade veterinären Jason Balara, från Gulf Coast Veterinary Specialists, som gick med på att operera hundens nos.

För de medicinska kostnaderna samlade St. Francis’ Angels in pengar via sin Facebook-sida. Och folk kom igenom på ett stort sätt: enligt Daily Mail gav godhjärtade donatorer 5 100 dollar för operationen.

Post surgical update Bjarni 9/2815: Dr. Jason Balara is pleased with the results. The extraction of the right upper…

Posted by St. Francis' Angels on Monday, September 28, 2015

Proceduren innebar att rekonstruera Bjarnis ansikte och justera hans näsa med bihålorna. Graber sa att förutom att göra hunden ”väldigt söt och väldigt adopterbar” skulle operationen förbättra hans hälsa genom att göra det lättare att andas och äta.

Och det blev en stor framgång: Bjarni kom ut och såg ut som en helt ny hund.

ADOPTED! Well it is official! Bjarni has his very own family and home! His mum and dad were smitten the first time…

Posted by St. Francis' Angels on Sunday, January 24, 2016

Operationen gav Bjarni en nystart… och några månader senare fick han en ny familj.

I februari 2016 tog ett par den återhämtade hunden ett lyckligt nytt hem. ”Hans mamma och pappa blev hänförda första gången de såg honom”, skrev St Francis’ på Facebook.

Better late than never. Finally. This is a photo of Bjarni's new family. Note his position on his mum's lap looking like he is on top of the world.

Posted by St. Francis' Angels on Friday, February 12, 2016

Graber säger att hon var glad över att hjälpa Bjarni och sa att hon vet hur det lätt kunde ha gått annorlunda för honom om han inte hade fått hjälp.

”Jag tror verkligen med varje fiber i mitt väsen, att alla djur har en fast kurs för att lära oss både mänsklighet och medkänsla,” sa hon till Huffington Post.

”Det ger oss bara något att försöka efterleva.”

Det är ett mycket lyckligt slut för en hund som genomlidit många svårigheter, allt möjligt tack vare arbetet från några godhjärtade räddare.

Dela denna hjärtevärmande historia!

Long awaited update Bjarni: Bjarni has been deemed "recovered" by his surgeon. He is now waiting for a home of his…

Posted by St. Francis' Angels on Monday, October 26, 2015