Lilla hunden attackeras av rovdjur – då kliver storebror in i handlingarna och gör det enda rätta

Hundar är sådana omtänksamma och skyddande djur. De kliver alltid fram för att hjälpa till när någon är i nöd, oavsett om det handlar om människor eller djur.

Som denna modiga labrador retriever, som steg fram för att försvara sin lilla hundsyster från en prärievargattack.

Melissa och Freddy Patriarca, från Huntington Beach, Kalifornien, fick se en chockerande scen som fångades på deras säkerhetskamera: deras husdjur, Bostonterriern Sadie, attackerades av en prärievarg.

Screenshot/Youtube

Det vilda djuret hade den lilla hunden om halsen och Sadie skrek av smärta.

”Mitt hjärta krossades när jag hörde henne skrika,” sa Freddy Patriarca till WABC. ”Bara att veta att ett vilt djur som en prärievarg bara kunde hoppa över staketet så lätt och nästan ta vår älskade.”

Men tack och lov avvärjdes tragedin tack vare en av parets andra hundar: en modigt labrador vid namn Cody, som hörde uppståndelsen och omedelbart satte fart för att försvara den mindre hunden.

”Cody sprang ut direkt och skällde,” sa Freddy till CBSLA.

Den större hundens inblandning fick prärievargen att släppa taget om Sadie, och de två hundarna gick samman för att skrämma bort rovdjuret från tomten.

Enligt FOX 11 blev en annan av familjens hundar, Zoey, också inblandad. Ägarna var imponerade av sina hundars hjältemod.

”Storebror kom för att försöka rädda henne, och till och med hon sprang efter prärievargen,” sa Melissa Patriarca till WABC.

Familjen skärrad efter händelsen

Situationen gjorde paret skärrade, rädda för att prärievargar i området skulle kunna utgöra ett allvarligt hot mot deras älskade husdjur. Enligt CBSLA skadade en annan prärievarg i området nyligen en 3-årig flicka, och parets barn är rädda för att leka på gården.

”Jag känner mig otrygg,” sa Melissa till kanalen. ”Vi borde känna oss trygga här, i vårt eget hem.”

Prärievargen som attackerade Sadie ska ha hittats och avlivats av myndigheterna.

Även om det är en skrämmande situation att uppleva, undvek man det värsta: medan Sadie drabbades av några bett, var hon snart tillbaka till sitt normala jag efter att ha tagit antibiotika.

Hon är säker och frisk, tack vare den modiga hunden Cody.

”Det var läskigt. Det hände så snabbt. Cody räddade dagen”, sa Freddy till FOX 11. ”Om Cody inte var där, skulle hon vara borta.”

Vilken läskig situation, men vi är så glada att Sadie är trygg nu tack vare sin hundbror Cody. Det är alltid fantastiskt att se hundar skydda andra hundar.

Dela denna otroliga berättelse!