Kvinna insisterar på att få adoptera 19-årig hund – som tillbringat 14 år på djurhem

Alla skyddshundar drömmer om att hitta sitt eviga hem, men för vissa tar det mycket längre tid än för andra. Vissa hundar tillbringar flera år i väntan på att bli adopterade, till den grad att de tillbringar nästan hela sitt liv på djurhem.

Men varje hund förtjänar ett riktigt hem, så klart även de allra äldsta. Nyligen fann en äldre hund äntligen sitt eviga hem efter 14 år på djurhem.

Stuart är en 19-årig hund som tillbringade 14 år av sitt liv på Friends of Strays, Inc. i Princeton, i delstaten Illinois, USA. Efter att ha tillbringat så många år där verkade det som att Stuart helt enkelt skulle tillbringa resten av sina dagar på härbärget.

Stuart – little brown dog – 4 years old. Stuart is super sweet, shy at first but quickly becomes your best friend. Medium size.

Posted by Friends of Strays, Inc. – Princeton, IL on Saturday, May 7, 2011

Men när alla var nära att ge upp tanken på att försöka hitta Stuart ett hem, var en kvinna fast besluten att få se hunden bli adopterad. Emily Wozniak, en tidigare anställd på djurhemmet, hörde talas om Stuarts långa tid på hemmet utan ägare och ville hjälpa till.

– Det krossade verkligen mitt hjärta att veta att det har funnits hundar där i 14, 10, 8, 5 år, som Stuart, säger Emily till The Dodo.

Hon delade Stuarts berättelse genom sociala medier – i hopp om att någon skulle hjälpa honom. Natalie Snyder, grundare av Repos Rescue, såg historien och fick bekräftat av djurhemmet att han hade varit där sedan 2008.

Natalie bestämde sig för att adoptera den äldre hunden själv och gav honom det hem som han så länge hade nekats – men stötte samtidigt också på ett överraskande bakslag. Djurhemmet vägrade först att låta henne adoptera honom och sa att eftersom Stuart hade varit där så länge var djurhemmet hans ”hem”.

– Efter veckor av att ha försökt övertalat dem lät de mig köra 5 timmar för att träffa Stuart. Bara för att säga nej. Djurhemmet var hans hem, skrev Natalie på TikTok.

@nataliejosnyder

♬ Angel By The Wings – speedllist

Men Natalie fick stöd från ”tusentals människor”.

– De visste att han förtjänade ett eget hem, skrev Natalie.

Slutligen tillät djurhemmet Natalie att adoptera Stuart. Den 19-årige hunden hittade äntligen ett riktigt eget hem efter 14 års tid.

Samtidigt som djurhemmet insisterade på att Stuart skulle vara lycklig och ha det bättre i sin välbekanta miljö, går det inte att neka hur glad han ser ut nu när han kommit till sitt nya hem.

@nataliejosnyder

♬ Sæglópur – Sigur Rós

Videoklipp som delas av Natalie visar hur den äldre hunden bosatt sig i det nya hemmet där han kommer att tillbringa resten av sitt liv. Han har nu en bakgård att leka i, en riktig säng att sova i och en ny ägare som älskar honom.

– Jag kan inte låta bli att sörja de senaste 19 åren för honom. Friden han kunde ha fått känna. Hans liv togs ifrån honom. Allt jag kan göra är att älska honom för resten av det, skrev Natalie på TikTok.

– Han älskar att sova överallt, så jag låter honom göra det. Han får den bästa maten och massor av godsaker… Inget mer betong, kennel eller högt ljud.

@nataliejosnyder

#fyp #freestuart

♬ To Build A Home – The Cinematic Orchestra & Patrick Watson

Alla hundar förtjänar ett riktigt hem, även seniorhundar och hundar som har tillbringat större delen av sina liv på djurhem. Det är uppenbart att Stuart älskar sin nyvunna frihet och kommer att tillbringa resten av sina dagar med att veta att han är älskad.

Dela gärna denna hjärtevärmande historia.