Djurhjälte räddar hemlös hund – hittades levande i en gammal sko

Livet kan vara tufft för herrelösa hundar. De tvingas sköta sig själva: utan hem måste de hitta sin egen mat och skydd på gatan.

Det är ännu mer hjärtskärande när herrelösa hunden bara är en valp. Denna lilla hund klarade sig själv, med bara en gammal sko som tak över huvudet. Men när en djurhjälte hittade den stackars valpen förändrades allt.

Goran Marinkovic, från Serbien, är en man som är hängiven att hjälpa alla herrelösa djur i sitt lokalsamhälle. Han matar för närvarande över 100 herrelösa djur, vilket han betalar för ur egen ficka.

– Jag räddar djur som är utrotningshotade, som lever på gatan. Jag tar hand om djur för att jag älskar dem. Jag matar övergivna gatudjur som inte får mat från människor och som inte har några ägare. De ökar i antal hela tiden, sa han till Bored Panda.

Men av alla djur han har hjälpt sticker en valp ut – en hund som han upptäckte i mars 2020. När han hittade den lilla valpen, som var helt ensam, upptäckte han att vovven använde sig av en gammal sko som skydd.

Foto: Facebook/Goran Marinkovic

Han hittade valpen i en hög med skräp efter att ha hört hennes gråt.

– När jag passerade en smal väg, hörde jag gråt komma från klipporna. Hon var kall, hungrig och törstig. Jag hade mat, så jag gav henne genast salami, sa Goran till The Dodo.

Goran såg ingen hundmamma och heller inga andra valpar. Han insåg att valpen var helt ensam – och tvivlade på att hon skulle överleva mycket längre i väder och vind med bara en gammal sko att värma sig i.

Så han bestämde sig för att hjälpa hunden – hjälp som hon ivrigt accepterade.

– Hon var utmattad. Hon visste att jag kanske var hennes enda chans, så hon lade sig ner och överlämnade sig till ödet, sa Goran.

Foto: Facebook/Goran Marinkovic

Enligt The Dodo döpte han den herrelösa valpen till Coco, och när hon väl var i säkerhet insåg han att hon hade en glad personlighet och var bra med människor.

Goran började sedan jobba för att hitta Coco ett evigt hem. Efter att ha delat hennes berättelse via sociala medier skickade han in adoptionsförfrågningar och hittade det perfekta hemmet för henne i Tyskland.

Han säger att han håller kontakten med familjen och får bilder på Coco, som visar hur mycket hunden har växt och förändrats sedan förra året. Goran berättar att Coco just nu reser med sin nya familj.

Foto: Facebook/Goran Marinkovic

Det är så klart ett väldigt lyckligt slut för Coco, men Goran är långt ifrån klar. Han kommer att fortsätta ta hand om alla hemlösa hundar han kan, och hoppas att de kommer att kunna hitta hem precis som Coco.

– Varje räddad hund från gatan som hittar ett hem är en seger för mig, sa han till The Dodo.

Det krävs en väldigt snäll person för att hjälpa herrelösa djur. Vi är så glada att Coco nu har ett kärleksfullt hem för alltid – hon har kommit långt sen hon levde i en sko!

Dela denna fantastiska nyhet!