Butiken öppnar sina dörrar för en herrelös hund – så att han kan svalka sig en varm sommardag

Livet kan vara tufft för herrelösa djur. Utan något hem eller djurskydd att gå till måste de inte bara hitta mat och vatten på egen hand – de är dessutom helt exponerade för alla väderförhållanden.

Vi har hört många historier om hundar som lider i den isande kylan och de godhjärtade insatser från olika ställen som öppnat sina dörrar för att hålla dem varma. Men hundar är också mottagliga för den extrema värmen – och en varm dag visste en butik att det var rätt sak att låta en hund komma in för att svalka sig.

Det var en brännande 40-gradig dag i Mexiko, när en herrelös hund besökte en lokal mataffär, där han hade dykt upp de senaste dagarna.

”Han har varit här de senaste [några] dagarna,” sa butikens kontorist, enligt The Dodo. ”Vi misstänker att han lämnats kvar av sin ägare. Han kom till oss för att få hjälp.”

”Vi kunde bara förse honom med mat, vatten och några leksaker från butiken som vi betalade med våra pengar.”

Men denna varma dag bestämde de sig för att gå ännu längre:

De släppte in hunden för att svalka sig!

Hunden verkade verkligen njuta av denna paus från den extrema värmen: han var så bekväm att han bara lade sig ner i gången för en tupplur.

”Vi släppte in honom eftersom temperaturen utanför är riktigt helvetesliknande,” sa expediten. ”Vi tycker synd om honom, men han ser gladare ut i butiken.”

Tack till den här butiken för att ni öppnade dörrarna för denna hund! Vi vet att denna lilla handling av vänlighet betydde världen för denna herrelösa vovve.

Dela denna hjärtevärmande historia!