10 veckor gammal hundvalp hittad i botten på papperskorg – nu har han kommit till ett nytt hem

Det är verkligen hjärtskärande hur vissa människor behandlar djur. Somliga behandlar dem bokstavligen som skräp: vi har sett för många historier om kasserade husdjur som hittats i soptunnor.

Det var tyvärr också fallet för en stackars hund som nyligen hittades – men tack och lov har hans historia nu fått ett lyckligt slut.

Enligt ett Facebook-inlägg från hundhemmet Franklin County Dog Shelter & Adoption Center hörde en anställd som arbetade i en lokal park i staden Columbus nyligen ljudet av ”rop på hjälp” som kom från en soptunna.

Han tittade in och i botten hittades Oscar, en tio veckor gammal valp som tros ha blivit övergiven.

Den stackars valpen fördes så småningom till Franklin County Dog Shelter, där han fick den vård och veterinärundersökning han behövde.

Även om det är hjärtskärande att tänka att någon övergett denna bedårande hund, och hur rädd och ensam Oscar måste ha varit, fanns hoppet runt hörnet.

Skyddshemmet var nyligen värd för ett ”rensa adoptionshemmen”-evenemang, som var en stor framgång: enligt hundhemmet adopterades 200 hundar denna veckan.

Och tack och lov inkluderade det Oscar, som hittade sitt eviga hem. Hundhemmet delade i sociala medier ett foto av Oscar med sin nya familj, som säkert kommer att älska honom mer än sin senaste ägare.

Det är en påminnelse om hur viktigt det är att adoptera hundar från härbärgen. Tack vare alla godhjärtade människor som valde att adoptera har Oscar och hans andra skyddshundar nu kärleksfulla hem, vilket gör att hundhemmet kan ta emot ännu fler husdjur i nöd.

”Även om Oscar inte kan tacka dig själv så kan vi det”, skrev Franklin County Dog Shelter.

”Vi är evigt tacksamma för vårt gemensamma pågående stöd för att hjälpa djur i nöd och för att vi alla talar för dem som inte har en röst. Tusentals hemlösa djur, precis som Oscar, lever nu bättre och hälsosammare liv på grund av den generositet och medkänsla som vårt samhälle visar. Tack!”

With the help of our community heroes, 200 dogs and puppies left The Franklin County Dog Shelter this week and are now…

Posted by Franklin County Dog Shelter & Adoption Center on Monday, August 22, 2022

Vi är så glada att Oscar blev adopterad och har flyttat från en papperskorg till ett kärleksfullt nytt hem! ❤️

Dela denna hjärtevärmande nyhet!