Möt Einstein – världens minsta häst

Foto: Einstein Minihorse / Youtube

Möt Einstein – världens minsta häst

Visst är hästar fantastiska varelser? Man kan bara stå och titta på dem för att se vilka underbara djur de är. Kraftfulla och vänliga har hästen i många generationer blivit en självklar del av vår vardag. Många går till stallet för att hälsa på sin häst och ta hand om den. Andra har kanske inte riktigt samma relation till hästar, men uppskattar dem ändå eftersom de är så speciella och helt enkelt fantastiska djur som verkligen berikar vår planet och våra liv!

Hästar kommer precis som vi människor i olika storlekar. En del är stora – och en del är väldigt små.

Här ska vi få möta en av de senare. Einstein heter han och beskrivs nämligen som ”världens minsta häst”! Huruvida så är fallet eller inte låtar vi vara oklart, men han föddes i alla fall på en minihäst-farm i Barnstead, New Hampshire, den 22 april 2010.

När Einstein först såg dagens ljus vägde han bara drygt 2,8 kilo – och mätte cirka 10 centimeter.

Stolta ägare är Rachel Wagner och Charles Cantrell och Einstein ska faktiskt ha kommit med i Guinness rekordbok tack vare sin litenhet.

Hjärtat är dock stort – och det visar den här urgulliga hästen inte minst i det här klippet där han bland annat får möta en riktig bjässe till häst och en lekfull hund vid namn Zola! Se hur det går i videon här:

Visst är hästar fantastiska? Dela gärna vidare om du håller med – och för att sprida lite hästglädje och kärlek till dina vänner på Facebook i dag!