Lilla flickan vill lugna gigantiska hästen – men titta nu på djurets reaktion

Vi är många som älskar våra djur, och när vi träffar någon ny bekantskap så måste man ofta ta ett steg tillbaka och låta djuret komma till en själv. Så att det kan uppstå någonslags ömsesidig respekt mellan människa och djur, innan man kan ta vänskapen vidare. Ungefär så här brukar i alla fall jag resonera och jag tror många andra tänker likadant. Zoologer och andra experter avråder folk från att helt utan sans bara närma sig ett djur och peta på dem innan djuret känner sig trygg i situationen.

Det är någon slags sunt förnuft helt enkelt. Men när man är liten är det inte alltid så lätt att förstå sig på detta och hur djur tänker. Jag tycker ofta att det känns som att djur och barn förstår sig på varandra på något speciellt sätt.

Jaja, det är så klart alltid bra att vara försiktig, och därför är den här videon ett bra undantag som bekräftar regeln.

Foto: Youtube

Det här fina mötet utspelade sig i Sky High Equestrian Center i Texas, USA. Tack och lov var mamman i närheten – och kunde fånga det fina mötet med sin kamera. Flickan är inte särskilt rädd för det stora djuret, och det hela förvandlas snabbt till ett möte som värmer alla hjärtan. Vi kan också se att det är flera vuxna med och ser att allt går rätt till.

Videoklippet har nu fått stor spridning på nätet där tusentals redan sett det.

Se så snällt och fint hon stryker hästen – som är så himla vänlig tillbaka! Det här har nu fått rubriker i världen och beskrivs som en så kallad ”viral” video.

Foto: Youtube

Vilken lycka!

Foto: Youtube

Titta nu på hästens reaktion när flickan klappar honom i klippet:

Dela gärna vidare om du också blev glad att se detta! Så att fler kan få ta del av lite goda nyheter på Facebook i dag!

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/QSfB1dkBI4WdtdMBojQNsy3irKmfZMcjRyxdTEdjCIodgZflhk5yGoFqpJADYQFq?autoplay=1&mute=1″ aspect_ratio=”1:1″ /]