Kattstallet – katthemmet för de som haft det svårast

Grizzly är en liten kille med stor personlighet. Han har en neurologisk skada som gör att han går lite ostadigt och inte kan hoppa eller klättra. Trots det lyckades han överleva som hemlös i flera år. När Grizzly kom till Kattstallet var han inte alls förtjust i människor men däremot älskade han sina kattkompisar. Han var den som tog hand om nya katter och såg till att de kände sig trygga. 

Eftersom Grizzly är en katt med speciella behov så tog det lite längre tid att hitta rätt hem och under tiden blev han alla volontärers favorit. Till slut blev det också en volontär som fick äran att ta hand om honom.

Numera bor han tillsammans med matte och fyra kattkompisar, han älskar att kela och har det bästa tänkbara kattlivet i ett hem som är anpassat särskilt för honom. Grizzlys historia visar att det finns ett hem till varje katt – även de som är äldre, skygga eller har särskilda behov. 

Ett av Sveriges största katthem 

Kattstallet är ett av Sveriges största katthem med plats för över 100 vuxna katter. Hittills har vi hjälpt närmare 5000 katter att få ett eget hem. I lokalerna i Vällingby utanför Stockholm arbetar volontärer och personal med att ta hand om katter från hela Sverige.

Somliga har övergetts och blivit hemlösa, andra har levt hela sitt liv ute och aldrig känt av mänsklig värme. På katthemmet finns också katter som levt i misär i vanvårdshem där det blivit för många katter.

Katter överges året om och uppskatt-ningsvis finns mer än 100 000 hemlösa katter i Sverige. De lever ett hårt och oftast kort liv där många dukar under av svält, kyla, sjukdomar och olyckor. På Kattstallet anser vi att alla katter är lika mycket värda – oavsett ålder, utseende och bakgrund. Alla har de samma rätt till ett bra liv och ett kärleksfullt hem.

Vi avlivar inte friska katter för att de är gamla, skygga eller varit länge på katthemmet. Samtliga katter på Kattstallet blir veterinärbesiktigade, vaccinerade, id-märkta, kastrerade och försäkrade innan de omplaceras. Vi ger sjuka katter vård och de skygga får hjälp att våga lita på människor.

Många av katterna vi tar emot har haft ett tufft liv och veterinärkostnaderna blir ofta höga. Kattstallet har inga bidrag från stat eller kommun utan är helt beroende av gåvor från privatpersoner och företag. Inte minst är donationer via testamenten viktiga.  

Läs mer och stöd Kattstallet

Vill du bidra till att fler hemlösa katter får hjälp så tar föreningen tacksamt emot alla gåvor (Swish 1239002247, Plusgiro 900224-7). Kattstallet har 90-konto och kontrolleras av Svensk insamlingskontroll.