Övergivet miniägg hittas av djurvän – nu har det kläckts och djuret har vuxit upp till en skönhet

Alwyn Wills är känd för sin Youtubekanal, ”A Chick Called Albert” där han publicerar videor på olika fåglar och deras liv, från ägg till fullfjädrade skönheter.

Djurvänner över hela världen uppskattar hans filmer men det är en video som väcker ett alldeles särskilt intresse.

När Alwyn var i en djuraffär såg han en ensam parakithane i en av burarna. I buren låg också ett ägg, men någon hona kunde han inte skymta.

Butiksägaren berättade att honan var såld, vilket innebar att ägget var lämnat kvar utan någon mamma som kunde ta hand om det.

Alwyn
Foto: Youtube

Alwyn, som vid det här laget är expert på fåglar, förstod allvaret. Ägget behövde någon som tog hand om det, så han erbjöd sig.

Butiksägaren gick med på hans erbjudande och Alwyn tog med sig ägget hem.

Alwyn placerade ägget i en inkubator. Han lade den där tills den visade ett livstecken, ett hjärtslag, efter fyra dagar. Sedan dess har ägget växt sig större och Alwyn var tvungen att vända ägget tre gånger om dagen.

19 dagar senare började ägget att kläckas. Inuti skymtade han den minsta av fågelungar han någonsin sett.

Den lilla fågelungen tog sig allt mer ut ur skalet och Alwyn såg att den lilla krabaten skulle ha goda chanser till att överleva.

Bird
Foto: Youtube

Alwyn matade den lilla ungen med mjölk och den pickade i sig för glatta livet.

Så snart parakiten började växa och få fjädrar insåg Alwyn att djuret var något alldeles extra. Det var den minsta och vackraste parakit han någonsin sett.

När den lille parakiten blivit tillräckligt stor för att flyga fick han återförenas med sin pappa.

Alwyn tog med sig parakithanen hem så han skulle få möta sin son, och de två kom överens på en gång. Alwyn tror att de kände igen varandra.

Alwyn trodde att de två kände igen varandra – som en mänsklig förälder skulle känna igen ens barn även om de precis hade träffats. Nu vet vi varför detta är en av hans tittares favoritvideor. Han spelade på att ta hand om ett litet ägg, och det lönade sig när han såg hur det växte och kom för att träffa sin far.