Ingen fattar varför hunden ligger blickstilla på golvet – då pratar kunden med personal och tårarna forsar

Ibland behöver vi bara vara lite snällare mot varandra – för att kunna vara med och bidra till att göra världen lite bättre. Förhoppningsvis kan sådana här berättelser inspirera andra till att göra något liknande.

För när Adolfo Pazzi Ahumada skulle gå och handla en liter mjölk i affären en helt vanlig dag fick han syn på någonting synnerligen udda.

Det var en väldigt varm dag – termometern visade uppemot 40 heta grader utomhus – när Adolfo klev in i butiken. Då fick han syn på en hund som stod utanför. Han förstod ganska snabbt att hunden var herrelös, eftersom han inte hade något halsband. Hunden stod vid en vattenslang och stillade sin törst.

Sedan kunde han se att någon släppte in hunden inne i affären.

Adolfo, som alltså ändå skulle in och köpa mjölk, gick in genom dörrarna. Han letade genast upp närmaste medarbetare i personalstyrkan. Frågan: Var hade hunden tagit vägen?

Hunden fick gå in i affären

Det hör inte till vanligheterna att man får ta med sig hunden in i mataffären. Men just den här dagen var det så varmt att personalen inte hade hjärta att stänga den stackars hunden ute i värmen.

Enligt Adolfo berättade personalen för honom att hunden hade vandrat omkring affären de senaste dagarna och att de misstänkte att han blivit hemlös, skriver djursajten The Dodo.

Personalen gjorde därefter en deal med butiksinnehavaren. De fick både mata hunden, ge honom vatten och leksaker – om de själva betalade för det.

Och det ville så klart personalen göra. De mådde inte bra av att se honom därute på gatan, och när hunden fick komma in i den lite kyligare mataffären mådde han så bra! Han lade sig ner på golvet och störde inte någon.

Samtidigt ville Adolfo också göra någonting för hunden. Eftersom han inte hade möjlighet att adoptera den fyrfota vännen, köpte han honom en liten leksak.

น่ารัก! ร้านสะดวกซื้อเปิดประตูต้อนรับน้องหมาในวันที่อากาศร้อนจัด…

Posted by ทศพร หาญประเสริฐ on Sunday, September 1, 2019

Tills dess att någon vänlig själ vill adoptera hunden, så har han det nog ganska bra hos den snälla butikspersonalen. Jag antar att de följer alla lagar vad gäller renhållning och annat i affären. 

Dela gärna inlägget vidare för att hylla dem!