Mikroorganismer – En hjälp vid klåda, dålig mage och parasiter

Precis som för oss människor har många hundar idag problem med obalans i tarmfloran och på huden, något som kan visa sig genom dålig mage, klåda, eksem, parasiter och ett lågt allmäntillstånd.

En hjälp i detta kan vara tillskott av hälsosamma mikroorganismer (EM®), något som både Lotta på Jenzans Kennel och tjänstehundförare Anneli med schäfern Haiwa har upplevt.

Jenzans Kennel

Lotta Raud driver kenneln Jenzan där hon föder upp Border Collie och Shetland Sheepdog. Under hösten 2020 drabbades en av valparna av långvarig diarré och behandlades med avmaskningsmedel, penicillin och dyr probiotika utan något bestående resultat. Hundgårdar och bäddar tvättades dagligen men valpen fick återkommande skov. 

Efter tips om EM® började Lotta under våren 2021 ge alla hundarna Proferm Pets och såg snabbt en stor förändring av deras avföring, speciellt hos valparna.  

– Valpen som idag är en unghund har en stabil och fin mage och växer som hon ska. Jag rekommenderar alla mina uppfödarvänner att använda EM® och många har återkommit och berättat hur bra det fungerat på deras valpar med känsliga magar. Numera får alla mina hundar Proferm Pets strött på maten, säger Lotta.

Anneli och tjänstehunden Haiwa

9 åriga Haiwa har sen 1 års ålder allergiproblem som ger henne ständig och svår klåda. Tidigare behandlades detta med injektioner vart 6:e vecka samt regelbundna klohexidinbad.  

– Det har fungerat bra men är både besvärligt, krångligt och dyrt. Framförallt är det inte uppskattat av Haiwa då shampot måste verka 10 minuter innan det kan sköljas ur, säger hennes matte Anneli. 

– Jag såg en annons om EM® och köpte fodertillskottet Proferm Pets, EM SkinCare för hud- och sårvård samt Wipe & Clean som jag använder både som shampoo och rengöring på alla liggplatser i huset och bilen. Det gav ett jättebra resultat. Så pass bra att jag nu kan vänta med injektionen till vart 10:e vecka och vi slipper klohexidinbaden helt!

Idag använder Anneli Wipe & Clean som hon sprayar på och masserar in i pälsen utan att skölja ur. Det är väldigt smidigt och Haiwa är så nöjd att slippa stå genomblöt i duschen med schampo i 10 min. 

– Jag ger Proferm Pets till alla mina hundar så de bygger upp sitt allmäntillstånd och får en bra mage. Speciellt viktigt till min ena hund som har en känslig mage och som annars lätt får problem med kräkningar och diarré.

Hitta rätt produkt för din hund